|

Krizde insanlar kendine daha çok bakıyor!

L'oreal Türkiye Genel Müdürü Serres, krizde insanların kendilerine daha çok baktılarını belirterek “Halen potansiyeli yüksek olan Türk kozmetik pazarına yatırımlarımız sürecek” dedi.

İstanbul
00:00 - 5/06/2009 Cuma
Güncelleme: 21:40 - 4/06/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Krizde insanlar kendine daha çok bakıyor!
Krizde insanlar kendine daha çok bakıyor!

L'Oreal Türkiye Genel Müdürü Matthieu Serres, kozmetik sektörünün, krize en çok dayanan, krizden en az etkilenen bir sektör olduğunu belirterek, “Krizde insanlar kendilerini iyi hissetmek için kendilerine daha çok bakıyorlar” dedi. L'Oreal'in 100. yıl kutlamaları nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Serres, L'Oreal'in, 130'dan fazla ülkede, milyarlarca tüketiciye ulaşan global bir şirket olduğunu bildirdi. Serres, küçük bir aile işletmesi olarak kurulan L'Oreal'in, bugün 62 ülkede mevcut 67 bin 500 iş ortağı ve 130 ülkede dağıtılan ürünleri ile kozmetik endüstrisinde “dünya lideri” olduğunu belirtti.

TÜRKİYE'DE ÜRETİME BAŞLADIK

Serres, “L'Oreal, Türkiye kozmetik pazarına 1990 yıllarında uluslararası markalarıyla girdi ve bugün yüzde 11 oranında pazar payına sahibiz. Türkiye kozmetik pazarının cirosu 2008'de 1,8 milyar lira olarak gerçekleşti. Halen potansiyeli çok yüksek, genç bir pazar olan Türk kozmetik pazarına L'Oreal olarak yaptığımız yatırımlar devam etmektedir” dedi. Serres, geçen yıl Canan Kozmetik'i satın aldıklarını hatırlatarak, “İpek” markasını geliştirmeye devam ettiklerini ve L'Orèal Elseve şampuanlarını üretmeye başladıklarını bildirdi.


Herşey zararsız saç boyasıyla başladı

L'Oreal'in 100 yıllık güzellik macerasının, 1909 yılında vizyon sahibi genç kimyager Eugene Schueller'in saçlar için zararsız ilk saç boyasını bulması ile başladığını anlatan Serres, L'Oreal'in araştırma ekiplerinin durmaksızın daha yenilikçi teknolojileri esas alarak devamlı yeni formüller geliştirdiğini söyledi. L'Oreal'in cirosunun, 600 milyon avrosunu araştırma ve geliştirme çalışmalarına ayırdığını vurgulayan Serres, bu rakamın, L'Oreal'in yıllık cirosunun yüzde 3'ü olduğunu ifade etti.



15 yıl önce