|

Krizden etkilenmeyen tek ülke Türkiye

MÜSİAD konferansında konuşan ABD Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Dale Eppler, "Türkiye G-20 ülkeleri arasında krizden etkilenmemiş tek ülkedir. Türkiye'de yaşanan ekonomik durağanlık, ihracat pazarlarındaki durağanlıktan kaynaklanıyor" dedi

00:00 - 23/11/2008 Sunday
Güncelleme: 02:38 - 23/11/2008 Sunday
Yeni Şafak
Krizden etkilenmeyen  tek ülke Türkiye
Krizden etkilenmeyen tek ülke Türkiye

ABD Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Dale Eppler, Türkiye'de yaşanan ekonomik durağanlığın, ihracat yapılan ülkelerin durumundan kaynaklandığını belirterek, Türkiye'nin G-20 ülkeleri arasında krizden tek etkilenmemiş ülke olduğunu söyledi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi'nde düzenlenen "Küresel Kriz ve Türkiye'ye Etkisi" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Eppler, Türkiye Merkez Bankası'nı çok başarılı bulduklarını da belirtti.

SPEKÜLE EDİLİYOR

Türkiye'de yaşanan ekonomik durağanlığın, ihracat yapılan pazarlardaki durağanlığa bağlı ihracatın yavaşlamasından kaynaklandığını söyleyen Eppler, “Türkiye'de bunun dışında görünen hiçbir sorun yok. Bence buradaki diğer tüm sorunlar spekülasyondan ibaret. Krizin derinleşmemesi için ihracat kapılarının kapanmaması gerekiyor. Türkiye'de son 1,5 ay içinde yabancı sermayenin dışarı çıktığını görüyoruz. Ancak bu sorun tüm dünyada görülüyor" dedi.

MB'Yİ BAŞARILI BULUYORUZ

Krizin Türkiye'ye etkisine de değinen Eppler, “Türkiye G-20 ülkeleri arasında krizden etkilenmemiş tek ülke diyebiliriz. Türkiye 2001 yılında yaşanan kriz nedeniyle zaten çok acı bir tecrübe yaşamıştı. Kriz sonrası aldığı önlemler sayesinde küresel krizden çok fazla etkilenmedi. Türkiye Merkez Bankası'nı bu süreçte oldukça başarılı bulduk. Bankalar arasındaki borçlanmanın kesilmemesinin bu başarıda önemli rolü olduğunu düşünü-yoruz" şeklinde konuştu.


Vardan: Toplu bir paket bekliyoruz

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği tarafından Bursa'da düzenlenen Tekstil ve Deri Forumu'na katılan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Reel sektörün damarlarındaki kanın çekilmemesi gerekiyor” dedi. Hükümetten toplu bir paket beklediklerini vurgulayan Vardan, "Burada kısım kısım yapılanlar var. Ama genel anlamda hem piyasanın hem reel sektörün psikolojisini rahatlatacak bir ortamın oluşturulması gerekiyor" diye konuştu.



15 years ago