|

Kur Politikası'nda 'Krallığını' ilan edebilir

ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Karabulut, Fed kararlarına ilişkin "Başçı kur politikası konusunda 'krallığını' ilan edebilir" dedi.

Aa
00:00 - 19/09/2013 четверг
Güncelleme: 11:46 - 19/09/2013 четверг
Yeni Şafak
Kur Politikası'nda  'Krallığını' ilan edebilir
Kur Politikası'nda 'Krallığını' ilan edebilir
Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC)

toplantısı karalarına ilişkin sorularını yanıtlayan Karabulut, ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Karabulut, gelişen piyasaların Amerikan Merkez Bankası (Fed) maratonuna devam edeceğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)
Başkanı Erdem Başçı'nın yıl sonuna ilişkin kur tahminlerine de değinen Karabulut, "Sayın Başçı üzerine basa basa 'bana güvenin USDTRY 1,92 seviyesi yıl sonunda görülebilir, eğer USDTRY'de 1,92 görülmezse neden görülmedi diye bana sorarsınız' demişti.
Fakat
belki yıl sonu olmadan bu seviye görülebilir. Daha önce birçok defa belirtilen dolarda 1,99-2,08 bandı aşağı yönlü kırıldı. Yukarı yönlü hareketler olasa da, ABD'nin piyasanın sıkılaşması nedeniyle ve bunun büyüme, harcama ve istihdam piyasalarına negatif etkisi nedeniyle bir süre parasal genişleme tartışmaları askıya alınabilir ki bu da 2 ila 1,86 bandını işaret etmekte" diye konuştu.
Başçı kur politikası konusunda 'krallığını' ilan edebilir

Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın isabetli tahmininin önümüzdeki dönemde piyasalardan övgü toplayacağına işaret eden Karabulut,"TCMB'nin bu kadar kendine güvenerek 1,92 seviyesini işaret etmesi piyasalar tarafından defalarca eleştirilmişti. Ayrıca Salı günü açıklanan TCMB faiz kararlarında, faizlerin, rezerv opsiyon katsayısı (ROK) ve döviz munzamlarının değiştirilmemesi Merkez'in kendine ne kadar güvendiği de gösterdi. Geçen yılki uygulamaları nedeniyle en başta tartışılan ve eleştirilen Başçı kur tahmini ve özgüveni sonrası takdir toplarken, 2013 yılındaki uygulamaları nedeniyle de eleştirilen Başçı kur politikası konusunda 'krallığını' ilan edebilir."


11 лет назад