|

Lice'de komutana mayın pususu

Diyarbakır'da kaçırılan İngiliz turisti kurtarmak için yapılan operasyondan acı haber geldi. Operasyonda önce Uzman Abdullah Açıcı, daha sonra da olay yerine giden Lice Jandarma Komutanı Ercan Kurt, mayına basarak şehit düştü

Aa
00:00 - 5/06/2012 Salı
Güncelleme: 00:54 - 5/06/2012 Salı
Yeni Şafak
Lice'de komutana mayın pususu
Lice'de komutana mayın pususu

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde mayın patlaması sonucu Lice İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ercan Kurt (38) ile Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Açıcı (36) şehit oldu.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Abalı Köyü yakınlarında 2 Haziran akşamı yol kesen terör örgütü mensupları Diyarbakır'dan Trabzon'a giden yolcu otobüsünde seyahat eden İngiliz turisti kaçırırken, bir kişinin de aracını yaktı. Olaydan sonra bölgede operasyon başlatıldı. Olayın meydana geldiği bölgede dün sabah erken saatlerde mayına basan Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Açıcı şehit oldu. Bunun üzerine patlamanın meydana geldiği bölgeye hareket eden Lice İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ercan Kurt da teröristlerce yerleştirilen başka bir mayına basarak şehit oldu. Teröristlerin yol kesip kaçırdığı İngiliz turist ise Bingöl'ün Genç İlçesi'nde serbest bırakıldı. James Masami Miyazaki-Ross serbest kaldıktan sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. İngiliz turist ifadesi alındıktan sonra Diyarbakır'a gönderildi. Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde de askeri konvoyun geçişi sırasında yola yerleştirilen mayın patladı, 1 asker yaralandı.

12 yıl önce