|

Liseli Anıl otomatik kapıda can verdi

İzmir Evka 4 Seyit Şamlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Elektronik Bölümü 11. sınıf öğrencisi Anıl Erdem, zilin çalması üzerine derse yetişmek isterken otomatik kapıya sıkışarak canverdi

00:00 - 4/06/2010 Cuma
Güncelleme: 02:14 - 4/06/2010 Cuma
Yeni Şafak
Liseli Anıl otomatik kapıda can verdi
Liseli Anıl otomatik kapıda can verdi

İzmir'de okulun otomatik kapısına sıkışması sonucu başından yaralanan lise öğrencisi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Evka 4 Seyit Şamlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Elektronik Bölümü 11. Sınıf öğrencisi Anıl Erdem (17), teneffüste okul dışına çıktı. Ders zili çaldığında okula yetişmek isteyen Anıl, girişteki otomatik kapıya sıkıştı. Bir süre bu şekilde kalan öğrenci, arkadaşlarının kapıyı açılmasıyla kurtarıldı. Ancak başından ağır yaralanan Anıl Erdem, ambulansla kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesin'dekurtarılamadı. Otomatik kapıyı idare eden öğrenciler E.K. ve G.K ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

GÜVENLİKÇİ İŞTEN ÇIKARILMIŞ

Bu arada öğrenciler, otomatik kapının butonunun iki hafta öncesine kadar güvenlik görevlisinin sorumluluğunda olduğunu, ancak görevlinin işten çıkarılmasıyla bu sorumluluğun nöbetçi öğrencilere geçtiğini anlattılar. Bazı öğrenciler de kapının bozuk olduğunu iddia ederek, arkadaşlarının ölmesinden büyük üzüntü duyduklarını bir an önce tedbir alınması gerektiğini söylediler.


Kapı bozuk değildi

Okul yönetimi maddi nedenlerden dolayı güvenlik görevlisinin işten çıkarıldığını ancak kapının bozuk olmadığını bildirdi. Eğitime ara verilmeyen okulda Erdem'in ölümü nedeniyle gerginlik yaşanırken anons yapan emniyet ekipleri, okul bahçesindeki öğrencilerin derslere girmesini istedi.


14 yıl önce