|

LPG faciası: 6 ölü 4 yaralı

Samsun’un Terme ilçesinde karşı şeride geçerek minibüsle çarpışan otomobilin LPG tankı bomba gibi patladı. Araç sürücüsü ile alev alan minibüsten çıkamayan 3'ü çocuk 5 kişi yanarak can verdi. 4 kişi de yaralandı.

Yeni Şafak
04:00 - 18/01/2015 Pazar
Güncelleme: 18:46 - 17/01/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Samsun’da LPG tankının patladığı kazada 6 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı. Katliam gibi kaza, Terme ilçesi Sakarlı mevkiinde önceki gece meydana geldi. Ahmet Bodur yönetimindeki 34 VL 3941 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle orta refüje çarptı. Karşı şeride geçen araç, Erzincan’a asker ziyaretine gitmekte olan İmdat Akgül yönetimindeki 52 EP 392 plakalı minibüsle çarpıştı. Şiddetli çarpışmanın etkisiyle iki parçaya bölünen otomobilin LPG tankının bulunduğu arka kısmı, minibüsün önüne takılarak sürüklendi. LPG tankı, kısa süre sonra bomba gibi infilak etti. Patlamanın ardından çıkan yangın, ağırlık yapması için minibüsün arkasına konulan kömürü de tutuşturdu. 


DNA ANALİZİ YAPILACAK

Alev topuna dönen minibüsten çıkamayan sürücünün eşi Şehri (36), 3 yaşındaki oğlu Yusuf, annesi Emine (58), yeğenleri Soner (14) ve Caner Akgül (10) yanarak feci şekilde can verdi. Aracından fırlayan otomobil şoförü Bodur de olay yerinde öldü. Yaralanan İmdat Akgül ile kızı, oğlu  ve babası hastaneye kaldırıldı. Yangını itfaiye  söndürürken, cenazeler, DNA analizi için Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

#samsun
#lpg'li araç
#trafik kazası
9 yıl önce