|

Lübnan'a en düzenli yardım Kızılay'dan

Lübnan halkına, en organizeli yardım götüren kuruluşların başında Türkiye Kızılay Derneği geliyor. Bölgeye bin 500 ton un gönderen Kızılay, önümüzdeki günlerde 8 bin 500 ton daha un götürecek

00:00 - 12/08/2006 Cumartesi
Güncelleme: 03:04 - 12/08/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
Lübnan'a en düzenli yardım Kızılay'dan
Lübnan'a en düzenli yardım Kızılay'dan

İsrail'in saldırıları yüzünden zor günler geçiren Lübnan halkına, Türk halkı yardım götürmeye çalışıyor. Bölgeye en organizeli yardım götüren kuruluşların başında Türkiye Kızılay Derneği geliyor. Kızılay Derneği, ilk etapta bölgeye bin 500 ton un gönderdi. Kızılay, önümüzdeki günlerde gemilerle bölgeye 8 bin 500 ton daha un götürecek. Türkiye Kızılay Derneği Başkanı Tekin Küçükali, Türk halkının zor durumda olan herkese yardım eden bir halk olduğunu hatırlatarak, İsrail saldırılarıyla çok zor günler geçiren Lübnan halkına Türk halkı adına yardım götürdüklerini söyledi.


Küçükali, Filistin ve Lübnan halkına yardımın yanında, moral de vermeye çalıştıklarını da ifade etti. Bölgeye 84 tır yardım gönderdiklerini hatırlatan Küçükali, "İlk tır konvoyu 35 tırdan oluştu ve bu bir rekordu. İkinci tır konvoyu ise 49 tırdan oluştu. Bu da daha önce bize ait olan rekorun yeniden kırılmasıydı" dedi.


YARDIMLAR 2868'E

Bölge halkının barış ve yardım için gözlerini Türkiye'ye diktiklerini ifade eden Küçükali, Türk halkının, tarihi misyonunu bu kez de yerine getireceğinden emin olduğunu söyledi. Küçükali, yardım için her bankada hesap numarası açtıklarını belirterek, yardım yapmak isteyen vatandaşların bankalarda açılan 2868 nolu hesap numaralarına yardım yapabileceklerini söyledi. Küçükali, ayrıca cep telefonundan da yardım kampanyaları yürüttüklerini ifade ederek, "Cep telefonunda 2868 nolu numaraya boş mesaj atan herkes yardım yapabilir. Her mesaj 5 YTL olarak bölge halkına yardım olarak gider" diye konuştu.



Anne kızın duyarlılığı


İsaril'in yoğun saldırıları yüzünden çok zor günler geçiren Lübnan ve Filistin halkına yardım etmek için tüm Türk halkı kendi çapında birşeyler yapmaya çalışıyor. Bunun en güzel örneklerinden biri Anne Pınar Çalışkan ile kızı Ceyda Nil Çalışkan'ın çabaları oldu. Pınar Çalışkan öceki gün Kızılay Genel Merkezi'ne giderek Genel Başkan Tekin Küçükali ile görüştü. Pınar Çalışkan, "Biz zengin insanlar değiliz. Ama burada olana da sessiz kalmak istemiyoruz. Anne-kız düşündük buradaki insanlara kendi çapımızda yapabileceğimiz en iyi yardımlardan biri bunlara çocuk bezi göndermek olabilir" dedi.

18 yıl önce