|

M.A. bu hayattan nasıl kurtulur

Tecavüz edilip bir bara satılan 15 yaşındaki M.A. dün de uyuşturucu krizi geçirirken hastane kapısına bırakıldı

Antalya
00:00 - 29/11/2006 Wednesday
Güncelleme: 01:04 - 29/11/2006 Wednesday
Yeni Şafak
M.A. bu hayattan nasıl kurtulur
M.A. bu hayattan nasıl kurtulur

Antalya'da erkek arkadaşının tecavüzüne uğrayan, erkeklere pazarlanan ve para karşılığı satıldığı barda polisin düzenlediği operasyonla kurtarılan 15 yaşındaki M.A., teslim edildiği Çocuk Esirgeme Kurumu yurdundan kaçtı. Bir otomobille hastane önünde bırakılan genç kızın dün gece ecstasy hap aldığı ve uyuşturucu komasına girdiği belirlendi. M.A., İddiaya göre 3 ay önce tanıştığı erkek arkadaşı tarafından kaçırılarak tecavüze uğradı. Genç kıza bir ay boyunca tecavüz edip başka erkeklere pazarlayan sevgilisi, daha sonra genç kızı Kaleiçi'nde bulunan bir barın sahibine sattı. Burada konsomatris olarak çalışan M.A., çalışmadığı sürelerde ise barın içinde bulunan 2 metrekarelik gizli bölmeye kapatılarak, burada yaşamaya zorlandı.

Bir bar müşterisinin ihbarı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri bara baskın düzenledi. Baskında M.A. zorla tutulduğu gizli bölmede bulunarak kurtarıldı.

Polis olayla ilgisi bulunan 2'si kadın 8 kişiyi gözaltına alırken, 10 kişinin de arandığını bildirdi. Bu olaydan sonra ailesine verilmeyi kabul etmeyen M.A., SHÇEK'e teslim edildi. M.A. hakkında detaylı bilgi verilmezken, genç kızın kaldığı yurttan bir hafta önce kaçtığı dün gece ortaya çıktı. M.A, gece yarısı bir otomobille Atatürk Devlet Hastanesi önüne yarı baygın halde terk edildi. Uyuşturucu komasına girdiği belirlenen genç kız hemen tedaviye alındı. Tedavisi tamamlanan M.A.'nın kaçtığı yurda teslim edileceği bildirildi.

17 years ago