|

Marmara Üniversite'sinden diploma iddialara yalanlama

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından sosyal medyada yer alan "Erdoğan'ın diploması sahte" iddialarına Marmara Üniversitesinden açıklama geldi. Rektörlükten yapılan duyuruda, "Şahsa sıkı surette bağlı hak" kapsamında bulunan resmî diplomaya ilişkin olarak görsel ve yazılı basın ile sosyal medyada ortaya atılan “sahte diploma" iddialarının hiç bir hukukî, resmî ve tarihî dayanağı yoktur denilidi.

Yeni Şafak
17:36 - 3/06/2016 Cuma
Güncelleme: 18:07 - 3/06/2016 Cuma
Yeni Şafak

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından sosyal medyada yer alan "Erdoğan'ın diploması sahte" iddialarına Marmara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yanıt geldi.



Mesnetsiz iddiaların ardından üniversitenin rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat imzası ile kamuoyuna sunulan

; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenimi, mezuniyeti ve diploması hakkında görsel ve yazılı basın ile sosyal medyada yer alan bilgi kirliliği çerçevesinde üniversitemize yöneltilen haksız ithamların giderilmesi amacıyla kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ihtiyacı hâsıl olmuştur. Marmara Üniversitesi, 1883 yılına uzanan 133 yıllık 'köklü geçmiş'e ve ülkemizin yarınlarını inşa edecek “güçlü gelecek" hedefine yönelmiş, Türkiye'nin en eski, en büyük ve en saygın yükseköğretim kurumlarından biridir" denildi.



İnternet sayfasında pdf olarak yayınlanan açıklamada, ortaya atılan sahte diploma iddiaları çok net ifadeler ile yalanlandı. Üniversite, Erdoğan'ın 4 yıllık lisans mezunu olduğunu arşivlerindeki belgeler ışığında duyururken, konuyla ilgili yalan haber yapanlar hakkında dava açılacağını da duyurdu.



"Tarihi belgeler ve resmi kayıtlar mevcut"


Üniversiteden yapılan açıklama şöyle:



"Sayın Cumhurbaşkanımızın lisans düzeyinde “dört yıl" eğitim veren “Ticarî Bilimler Fakültesi"nden mezun olduğu, bu fakültenin zaman içinde diğer fakültelerle birleştirilerek İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne dönüştürüldüğü ve günümüzde ise İşletme Fakültesi bünyesinde yer aldığı tarihî belgelerle ve resmî kayıtlarla sabittir. Ayrıca, diplomasını almamış veya kaybetmiş olan bütün mezunlara, güncel fakülte kaydı üzerinden diploma verilmesi hususunun ilgili mevzuatın bir gereği olduğunun bilinmesine rağmen, “şahsa sıkı surette bağlı hak" kapsamında bulunan resmî diplomaya ilişkin olarak görsel ve yazılı basın ile sosyal medyada ortaya atılan “sahte diploma" iddialarının hiç bir hukukî, resmî ve tarihî dayanağı yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımıza 01.04.2011 tarihinde verilmiş olan “duplikata" hakkında, bir “duplikata" diplomanın resmî-hukukî özellikleri bilinmeden veya bilindiği halde kasıtlı olarak gözardı edilmek suretiyle ortaya atılan iddiaların “hak" ve “hukuk" ilişkisi açısından iyi niyet kuralları ile bağdaşmadığı ortadadır. Bilgi edinme kapsamında değerlendirilen ve toplumun aydınlatılmasını amaçlayan bu duyurunun yayınlanması sonrasında, hukukî niteliği ve tarihî seyri resmî kayıt ve belgelere dayalı olarak açıklanan konu hakkında yalan ve yanlış bilgilerin paylaşılmaya devam edilmesi halinde, Marmara Üniversitesi olarak kurumsal haklarımızı yargı yolu ile korumak için gerekli girişimlerde bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarım."

#Recep Tayyip Erdoğan
#Marmara Üniversitesi
8 yıl önce