|

Meclis de Derviş'i bekliyor

Kamel Derviş'in yurda döndükten sonra açıklayacağı yeni ekonomik programla birlikte yeni yasalar tek tek Meclis'e sevkedilecek.

Yeni Şafak
01:00 - 10/03/2001 Cumartesi
Güncelleme: 15:35 - 7/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------



Koalisyon Hükümeti, bayram tatili sonrasında Meclis'ten çıkarılacak öncelikli yasalar için ABD'de kaynak arayışını sürdüren Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'i bekliyor. Kemal Derviş'in dönüşünden sonra Meclis Danışma Kurulu toplanarak, çıkarılacak yasaları görüşecek.

Hükümet, ekonomik kriz için hazırladığı Onarım Programı ile eş zamanlı olarak yeni yasalar çıkarmaya hazırlanıyor. Meclis'te yasama çalışmaları ise daha çok ekonomiye canlılık getirmesi umulan özellikle özelleştirme ile iç ve dış piyasalara güven telkin edecek düzenlemelere ağırlık verilecek.

THY, Tüpraş ve Petkim gibi kurumları en kısa zamanda özelleştirmeye hazırlanan hükümet, Türk Telekom'un özelleştirilmesi için yasa çıkaracak.

Hükümetin gözü belediyede

Hükümetin öncelikli olarak görüşecek tasarılar arasında Mahalli İdareler Yasa Tasarısı da bulunuyor. Çeşitli yasalarda yapılacak değişiklikle yerel yönetimlerin tüm gelir ve giderleri Ankara'ya bırakılması sağlanacak ve hükümet yerel yönetimler üzerinde tam bir mali denetim yetkisine kavuşacak. Geçtiğimiz dönemde Cumhurbaşkanı Sezer'in Yetki Yasası'nı iptal etmesiyle ağzı yanan hükümet, yeni dönemde Meclis çalışmalarına ağırlık verecek.

TBMM Başkanı Ömer İzgi, CNN Türk'e verdiği demeçte, KHK'ların çok acil konular için olduğuna dikkat çekerek, "Hükümet Mahalli İdareler Yasası'nı KHK ile uygulamak istedi, ama Sayın Cumhurbaşkanı ile hükümet arasında bir çelişki doğdu. Onun için birtakım düzenlemeleri yasa ile yapmak lazım" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce