|

Mesut Yılmaz: Siyasi hayatım sona erdi

Uzun süredir siyasi hiçbir platformda görmediğimiz eski Başbakan Mesut Yılmaz, 15 Temmuz sonrasında darbe girişiminin Batı’ya anlatılması noktasında medyada görünmesi siyasete dönmeye mi hazırlanıyor sorularını gündeme getirdi.

Yeni Şafak
07:30 - 3/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 04:39 - 3/10/2016 Pazartesi
Diğer
Mesut Yılmaz, 1991 ve 1999 yılları arasında toplam yaklaşık 2 yıl boyunca 3 kez başbakanlık ve çeşitli bakanlıklar yapmıştır.
Mesut Yılmaz, 1991 ve 1999 yılları arasında toplam yaklaşık 2 yıl boyunca 3 kez başbakanlık ve çeşitli bakanlıklar yapmıştır.

Uzun süredir siyasi hiçbir platformda görmediğimiz eski Başbakan Mesut Yılmaz, 15 Temmuz sonrasında darbe girişiminin Batı'ya anlatılması noktasında önemli misyonlar üstlendi. Almanya ve Avusturya basınında makaleleri yayınlandı, televizyon programlarına katıldı. Avrupa'daki eski dostlarını, Elmar Brok gibi etkin siyasetçileri Batı'nın Türk demokrasisine sahip çıkmalarının gereği konusunda uyaran girişimleri oldu. En son olarak da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti esnasında New York'ta düzenlenen 'Türkiye'deki Başarısız Darbe Girişiminin Anatomisi' panelini yönetti.



Bu gelişmelerin ardından siyasete dönmeye mi hazırlanıyor sorularını Hürriyet gazetesine değerlendiren Yılmaz "Anavatan Partisi'yle birlikte benim siyasi hayatım da sona erdi. Ben Özal'dan sonra bütün o türbülanslı dönemlerde Anavatan Partisi'ni 12 sene daha genel başkan olarak ayakta tuttum. Ama maalesef benden sonraki siyasi konjonktürde artık Türkiye'de birleştirici bir partinin farklılıkları gidermek pahasına bedel üstlense de yaşam şansı olmadığını gördüm. O tarihten beri de siyaseti sadece yakından izliyorum. Ancak bu beni yapılan iyi işlerden mutlu olmaktan, yanlışlardan mutsuzluğa düşmekten de alıkoymuyor. Siyaseti yakından izliyorum ve örneğin normal şartlarda çok daha uzun zamanda gerçekleşecek çok büyük altyapı yatırımlarının kısa sürelerde ülkeye kazandırılmasından büyük mutluluk duyuyorum. Buna karşılık, ülkenin temeli olan adalet kurumunun içine düştüğü kaostan, dış politikada sık sık yaşadığımız gereksiz krizlerden de büyük üzüntü duyuyorum" dedi.


#Mesut Yılmaz
#Anavatan Partisi
8 yıl önce