|

Metal yorgunluğu milletin tespiti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti teşkilatlarında yenilenme ve değişim için kararlı olduklarını belirterek, uyarılarda bulundu. Erdoğan, “Şayet birlikte yaşadığımız seçimlerden gereken dersleri çıkarmazsak 2019’da işimiz gerçekten çok zor. Metal yorgunluğu sadece şahsımın değil milletimin de tespitidir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:36 - 10/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Erdoğan, oyuncak verdiği bir çocuğun elini öperek sevgisini gösterdi.
Erdoğan, oyuncak verdiği bir çocuğun elini öperek sevgisini gösterdi.

AK Parti Giresun İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2019 seçimlerini hatırlatarak, teşkilatları uyardı. Erdoğan, özetle şunları söyledi: 16 yıllık parti, 15 yıllık iktidar dönemimizde durmaksızın, dinlenmeksizin, kesintisiz bir mücadele içinde olduk. Bu süreçte elbette yorulan, yolda kalan, maalesef yolunu şaşıran arkadaşlarımız da oldu. AK Parti’nin en önemli özelliği, sürekli kendini yenileyebilme, kendini tazeleyebilme kabiliyetine sahip olmasıdır. Şimdi önümüzde zorlu bir mücadele dönemi başlıyor. 2019 seçimleri, Türkiye ve dolayısıyla bizim için çok önemli.

GEREKEN DERSİ ÇIKARMALIYIZ

16 Nisan halk oylaması ile önemli bir başarıyı yakaladık. Artık yüzde 49.9 bile alsanız başarılı sayılamayacaksınız. Netice ve zafer için mutlkaka yüzde 50+1 oy almamız gerekiyor. Rahat icraat yapabilmek için Meclis’te de büyük çoğunluğa sahip olmak gerekiyor. Biliyorum yandınız, piştiniz. Biliyorsunuz; Yandım, piştim ama oldum. Şayet birlikte yaşadığımız seçimlerden gereken dersleri çıkarmazsak 2019’da işimiz gerçekten çok zor.

MİLLETİMİN TESPİTİ

Şunu unutmayın; AK Parti demek Türkiye demektir. AK Parti zaafa uğrarsa Türkiye zaafa uğrar. AK Parti diğerlerinden farklı olarak sürekli kendini ileri taşıyabilen tek partidir. Metal yorgunluğu sadece şahsımın değil milletimin de tespitidir. 16 Nisan’da alınan yüzde 51,4 AK Parti’nin oyu değildir. Aynı şekilde yüzde 48,6 oy da sadece CHP’nin oyu değildir. Onlar bu oyun kendilerinin olduğunu sanıyor. Onlara cevabı 2019’un Mart’ında vereceğiz.

DEĞİŞİMDE KARARLIYIZ

2019 seçimleri öncesinde teşkilatlarımızdan başlayarak partimizde ciddi bir yenilenmeyi, değişimi hayata geçirmekte kararlıyız. AK Parti’nin belirli kişilerin, grupların tasallutuna girmemesi için bu değişimi en sağlıklı şekilde yönetmemiz gerekiyor. Gurur, kibir bize yakışmaz. Biz mütevazı olacağız. Bizim bakanımız mütevazı olacak. Belediye başkanımız, milletvekillerimiz mütevazı olacak. Makamı güçlü kılmaktır aslolan. Makamdan güç almak değil. Makamdan güç alarak yoluna yürümeyi düşünüyorsan, geldiğin gibi bu millet seni göndermesini bilir.

ŞARTLARIMIZ BELLİ

Son zamanlarda gerileme yaşandıysa maalesef yaptığımız yanlışlardan. Kendi çıkarını partisinin ve ülkesinin önünde tutan hiç kimse AK Parti’de yöneticiliğe talip olamaz. Kesinlikle. Davası ve ülkesi için çalışacak milletimiz ile kucaklaşacak, proje üretecek herkese yüreğimiz ve kollarımız açık. İhanete bulaşmamış şartı ile partimize ve ülkesine hizmet etmiş herkesin başımızın üzerinde yeri var.

SEVİYE KAYBINA UĞRAMIŞ

Türkiye tarihinin en önemli istiklal ve istikbal mücadelelerini verirken maalesef içerden de saldırı altındadır. Anamuhalefetin başındaki zat, Türkiye düşmanlarının ağzıyla konuşarak, onların istedikleri gibi davranarak adeta ülkesine karşı savaş açmış durumdadır. Yatırımcılara ve turistlere adeta ‘Türkiye’ye gelmeyin’ diye yalvaracak, ‘Sadece CHP’li belediyelerin olduğu yerlere gelin’ diyecek kadar seviye kaybına uğramış.


Rizespor’a ziyaret

Çaykur Rizespor Kulübü’nü ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Kulüp Başkanı Hasan Kemal Yardımcı, Teknik Direktör Hikmet Karaman ve futbolcular karşıladı. Erdoğan, basına kapalı gerçekleştirilen ve yaklaşık 40 dakika süren görüşmenin ardından Giresun’a geçti.

#​Recep Tayyip Erdoğan
#Rize
#AK Parti
7 yıl önce