|

Meteorolojiden bazı illere sağanak uyarısı

Meteorolojiden yapılan açıklamada, bazı illere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, dolu, fırtına ve kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı.

Yeni Şafak
09:47 - 15/05/2016 Pazar
Güncelleme: 11:27 - 15/05/2016 Pazar
Meteoroloji bazı illere sağanak yağış uyarısında bulundu.
Meteoroloji bazı illere sağanak yağış uyarısında bulundu.

Yurdun iç ve batı bölümleri için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunuldu.



Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün iç bölgelerde bahar mevsimine uygun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin beklendiği belirtildi.



Açıklamada, "Yağışların öğle saatlerinden sonra Denizli, Isparta, Burdur ve Muğla'nın iç kesimleri ile Antalya'nın iç ve batı kesimlerinde (İbradı, Akseki, Gündoğmuş, Elmalı, Korkuteli ilçeleri), akşam ve gece saatlerinde Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde (Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Amasya, Tokat ile Sinop ve Samsun'un iç kesimleri), İç Anadolu'nun kuzeyi (Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Sivas) ile Kütahya, Bilecik ve Bursa'nın doğusunda yerel olarak orta kuvvette (6-20 mm), özellikle gece saatlerinde Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor." denildi.



Vatandaşlar, ani sel, lokal su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında ani kuvvetli rüzgar ve trafikte aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.





Dolu ve fırtına uyarısı


Malatya, Elazığ, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl için dolu ile fırtına uyarısında bulunuldu.



Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Malatya, Elazığ, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl'de bugünden itibaren yarın öğle saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülebileceği belirtildi.



Yağış sırasında rüzgarın güney batı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği kaydedilen açıklamada, fırtına sebebiyle oluşabilecek çatı uçmaları, ağaç devrilmeleri gibi olumsuzluklara ve gök gürültülü yağış sırasında oluşması muhtemel bölgesel doluya karşı vatandaşlarla ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.



Bu illere kuvvetli rüzgar uyarısı


Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde genelinde kuvvetli rüzgar bekleniyor.



Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölge genelinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli şekilde eseceği bildirildi.



Havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı belirtilen açıklamada, rüzgarın zaman zaman fırtına şeklinde eseceği kaydedildi.



Açıklamada, vatandaşların görüş mesafesinde azalma, çatı uçması ile toz taşınımı gibi tehlikelere karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.



Bugün hava nasıl olacak


Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları şöyle:



Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor 25



İstanbul: Parçalı bulutlu 26



İzmir: Parçalı bulutlu 27



Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinin akşam saatlerinden sonra il geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 30



Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren iç kesimlerde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 24



Artvin: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 25



Konya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 28



Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor 25



Trabzon: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 26



Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20



Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 32


#Denizli
#Isparta
#Burdur
#Muğla
8 yıl önce