|

Metrobüs hattı uzatılacak mı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal metrobüs hattının Silivri'ye kadar uzatılıp uzatılmayacağına yönelik soruya cevap verdi. Başkan Uysal, ''Bugün itibariyle Metrobüsü kullanan vatandaşların halini hepimiz görüyoruz. Şu anda var olan sıkıntıyı nasıl aşarız onun çözümünü ararken Silivri’ye uzatarak sorun çözülmez" dedi.

Yeni Şafak
13:38 - 28/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 15:09 - 28/03/2018 Çarşamba
IHA
​İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'dan metrobüs açıklaması...
​İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'dan metrobüs açıklaması...

İBB Başkanı Mevlüt Uysal , KİPTAŞ’ın 1058 konuttan oluşan Silivri Konutları 3. Etap Projesi’nin tanıtım toplantısında basın mensuplarının Silivri’ye metrobüsün uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin sorusunu cevapladı.

''KAPASİTENİN ÜZERİNDE''

İBB Başkanı Uysal , "
Metrobüs şu anda normal kapasitesinin üzerinde. 500 bin yolcu olarak planlanmış. Şu anda 900 bin yolcu taşıyor. Bu Silivri’ye uzandığı zaman 1 milyon 300 bin- 1 milyon 400 bin yolcu demek.
Bugün itibariyle Metrobüsü kullanan vatandaşların halini hepimiz görüyoruz.Şu anda var olan sıkıntıyı naslı aşarız onun çözümünü ararken, Silivri’ye uzatarak o çözülemez.

4 HAT YIL SONUNDA BİTİYOR

Eski Sirkeci-Halkalı dediğimiz şu anda Kazlıçeşme-Halkalı Banliyö hattı çözüldüğü zaman önemli bir rahatlama olacak. Halkalı- Esenyurt-Beylikdüzü metromuzun Esenyurt’a kadar ihalesi yapıldı. Dört tane hattın yıl sonuna kadar bitirilmesini çözmüş olacak.


''UZATIRSAK KÖTÜLÜK YAPMIŞ OLURUZ''

O zaman Silivri’ye metrobüsü uzayıp uzamayacağını düşünmemiz lazım. Bugün uzatılırsa Silivri’deki vatandaşlarımıza da kötülük yapmış oluruz
" dedi.
#​İstanbul Büyükşehir Belediye
#Mevlüt Uysal
#Metrobüs
#Silivri
6 yıl önce