|

MGK’da cemaatler değil paralel yapı görüşüldü

Yeni Şafak
04:00 - 5/12/2014 Cuma
Güncelleme: 22:09 - 4/12/2014 Perşembe
Diğer
Başbakan Ahmet Davutoğlu Milli Güvenlik Kurulu’nda tüm cemaatlerin masaya yatırıldığı iddialarını yalanladı. Davutoğlu ‘Hiçbir cemaati konuşmadık. Paralel yapıyı konuştuk’ dedi. TGRT Haber'de soruları cevaplayan Başbakan şunları kaydetti: 

ALEVİLERLE BULUŞMA

Alevilerin önemli kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldik. 5 saati aşkın dinledim 1 saat kadar da ben konuştum. Feyizli bir toplantı oldu. AİHM’de çıkan kararın attığımız adımların hiç bir ilgisi yok. Oturur bir sorun varsa kendimiz çözeriz.  

MGK’DA CEMAATLER FİŞLENDİ İDDİASI

Milli Güvenlik Kurulu’nda hiçbir cemaat konuşulmamıştır, hiçbir cemaate karşı da tedbir düşünülmemiştir. Paralel bir yapı, paralel bir örgüt konuşulmuştur ve ona karşı tedbir düşünülmüştür. Paralel Yapı bir cemaat mi? Cemaat değil. Cemaatlerimizin de hiç bir şekilde tedirgin olmaması lazım 

BEDELLİ ASKERLİK HER ZAMAN OLMAZ

Bu sürekli tekrar edecek bir şey değil. Umarız vatandaşlarımız iyi kullanırlar. Profesyonel askerliğe ağırlık vermek lazım. 

AK PARTİ’NİN OY ORANI

AK Parti var olan oylarını muhafaza ediyor, yüzde 48,5 ile yüzde 51,5 bandında .

İNŞALLAH SEÇİME KADAR ÇÖZÜLÜR 

  "(Çözüm Süreci) Hız katma konusunda hiçbir tereddüdümüz yok. İnşallah seçimden önce nihai noktaya doğru geliriz. Tabii hedefimiz bu. Bütün aktörlerin de aynı iradeyi gösterdiğinden emin olmamız lazım. Atılması gereken adım atılacağı zaman atılır.

Barajın arkasına  saklanmayız 

Seçim barajı konusunda Anayasa Mahkemesi üzerinden bir tartışmaya girmem. Biz kendine güvenen bir parti olarak barajdan korkmadık. Barajın arkasına da saklanmadık. Yeni kurulan bir parti olarak seçime girdik iktidar olduk. Bizim bir kaygımız yok. Temsil ve istikrar önemlidir.  Samimilerse konuşulur yeni bir formül neyse uygulanır. Türkiye’de istikrarla ilgili bir soru işareti oluşturulmak istendi. Biz istikrarı bozacak bir şeye izin vermeyiz.


Atina yolcusu

Başbakan Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras’ın daveti üzerine,iki günlük ziyaret için bugün Atina’ya gidecek. Görüşmelerde, Kıbrıs ve ekonomik ilişkilerin AB üyeliği, Atina’ya yapılması istenen cami gibi konular gündeme gemecek. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye ziyaretinde açıkladığı yeni doğalgaz boru hattının ele alınacağı ziyarette, bölgesel konularda görüşülecek.

#Davutoğlu
#MGK
#TGRT Haber
9 yıl önce