|

Microsoft, Bilişim Vadisi'ne davet edildi

Bakan Ergün, Bill Gates'in yardımcısı Dan Lewin'e, “Ne kadar yer istiyorsa ayıralım” diyerek, Microsoft'u Bilişim Vadisi'ne davet etti

Cahit Saraçoğlu
00:00 - 21/04/2011 Perşembe
Güncelleme: 23:57 - 20/04/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Microsoft, Bilişim Vadisi'ne davet edildi
Microsoft, Bilişim Vadisi'ne davet edildi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Bill Gates'in sahibi olduğu ABD'nin dev yazılım firması microsoft'u Türkiye'de kurulacak 'Bilişim Vadisi'ne davet etti. Bill Gates'in beyin takımında yer alan ve Silikon Vadisi'nden sorumlu yardımcısı Dan Lewin ile görüşen Bakan Ergün, “Microsoft, Bilişim Vadisi'nde ne kadar yer istiyorsa ayıralım” dedi.

GENÇ NÜFUS ÖNEMLİ

Sanayi Bakanı Ergün, Türkiye'nin genç nüfusunun önemli avantajlar sağladığını belirterek, “Ülkemizin rekabet gücünü arttırmanın yolu ucuz enerji, ucuz hammadde kaynaklarına sahip olmaktan geçmiyor. Zaten böyle bir imkan da yok artık. Bunlar bizim için geride kalmış konular. Bizim rekabet gücünü daha ileride aramamız gerekiyor. Bunun yolu teknoloji, araştırma-geliştirme faaliyetlerine önem vermekten geçiyor” değerlendirmesi yaptı.

STRATEJİK NOKTADA OLACAK

4-5 milyon metrekarelik alanda firmalara yer tahsisi yapılacak Bilişim Vadisi'nin 2011 yılında altyapısının tamamlanacağı kaydeden Ergün, bölgenin yer olarak stratejik bir konumda olacağını, denizden ve karadan ulaşımının olacağını, içinden hızlı tren ve şehiriçi tren geçeceğini, İstanbul'a, havaalanlarına, otoyollara çok yakın olacağını söyledi. Ergün, Bilişim Vadisi'nde yer alacak firmalara, teknoparklara uygulanan bütün teşviklerin verileceğini söyledi.

BÖLGE İLGİMİZİ CEZBETTİ

Vadide yer alacak firmaların bilgi ve iletişim alanındaki operasyonlarını Bilişim Vadisi'nden yürütmelerini, çalışmaların da bu bölgeden yapmaları için çaba gösterdiklerini söyleyen Ergün, “Bilişim Vadisi'nde sizi de görmek istiyoruz. Microsoft'a ne kadar yer ayıralım?” sözleriyle davette bulundu. Bakan Ergün'ün davetiyle ilgili olarak Dan Lewin ise, “Anlattıklarınız ilgimizi cezbetti, mutlaka konuşalım” sözleriyle teklifin kendileri açısından önemine işaret etti.



13 yıl önce