|

Mobilyacılar DAKİK'e hazırlanıyor

Erzurum Polat Renaissance Hotel de 2-3 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan DAKİK 3 programı için, yaklaşık 40 adet tanıtım standı ve 200 ikili iş görüşmesinin gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Cihan
00:00 - 29/08/2013 Perşembe
Güncelleme: 18:34 - 29/08/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Mobilyacılar DAKİK'e hazırlanıyor
Mobilyacılar DAKİK'e hazırlanıyor

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) Genel Sekreteri Halim Gökçe, Doğu Anadolu Kalkınma İş Köprüsü 3 'ün (DAKİK) içeriğini, Erzurumlu Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) mobilya komitesi üyelerine anlattı.

DAKİK 3 programına; Rusya, Azerbaycan, Nahcivan, Ukrayna ve Gürcistan'dan 50 yabancı, Türkiye'den ise 150 yerli işadamı katılacak.

İş yapmaya gelecekler

ERGİAD Dayanıklı Tüketim ve Mobilya Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Çatalkaya, 'Erzurum'a gelecek olan işadamları heyetinin içerisinde bizim daha önce görüştüğümüz işadamları olacak. Bu insanlar gerçekten iş yapmak için buraya gelecek. Bu ülkelere olan coğrafi yakınlığımız ve bölge ile ilgili mevcut teşvik yasalarının olmasıyla avantajlıyız.' dedi.

Teşhis belli, tedavi zamanı

DASİDEF Genel Sekreteri Halim Gökçe, 'Erzurum ve bölge halkının sorunları teşhis eden raporlar sürekli olarak hazırlanıyor. Fakat buna karşılık bir adım atılmıyor. Herkes rapor hazırlıyor ama faaliyete geçiren yok. Teşhis belli, tedavi zamanı' diyerek DAKİK'in önemini vurguladı.

ERGİAD Dayanıklı Tüketim ve Mobilya Komitesi üyeleri, DAKİK programının başlangıç için çok önemli olduğunu belirterek Erzurum'u tanıtmak ve yatırım teşviki için bulunmaz bir fırsat olarak değerlendirdi. ERGİAD Dayanıklı Tüketim ve Mobilya Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Aksu yaptığı açıklamada dernek olarak kente 'İpek Yolu Mobilya AVM' kurmak için çalışmalarının devam ettiğini belirterek son gelişmeler hakkında üyelere bilgi verdi.

11 yıl önce