|

Moleküler biyoloji ve genetik bölümüne covid-19 etkisi

Bilim ve araştırma alanında kariyer hedefleyen öğrencilerin tercihlerinde ilk sıralarda yer alan moleküler biyoloji ve genetik Pandemi sonrası dünyanın en gözde meslekleri arasında olmaya aday.

16:57 - 15/10/2021 Cuma
Güncelleme: 17:00 - 15/10/2021 Cuma
Yeni Şafak
Moleküler biyoloji
Moleküler biyoloji

Ulusal ve uluslararası alanda önemli iş fırsatları sunan moleküler biyoloji ve genetik bilimine ilginin, pandemi sonrasında da arttığına dikkati çeken Kültür Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çimen Atak “ Pandemi boyutlarına gelen bir mikrobiyal ajanın yayılımı ile eş zamanlı olarak Dünya'da tüm insanlar Moleküler Biyoloji ve Genetik ile tanıştı. Her ne kadar bizler alanımızın gerekliliklerini ve önemini bilsek de Dünya üzerinde herkes bu alanda eğitim alanların ne kadar önemli işler yapabildiklerini eş zamanlı olarak görebildiler. “dedi.

Pandemi ile ülkemizde de başta ilaç sanayii olmak üzere tanı ve tedavi geliştiren birçok girişimin olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Çimen Atak, Covid-19 dünyasında Moleküler Biyoloji ve Genetik biliminin önemine ilişkin şunları söyledi: “Biyoteknolojik aşı ifadesi ile tanışan insanlar, sağlık alanındaki gelişmeleri yakından takip etmeye başladılar. Bu son derece önemli bir gelişmedir. Yoğun AR-GE içerikli çalışmalar yapan firmaların başrollerinde Moleküler Biyoloji ve Genetik mezunları yer alıyor. Tanı kitlerinin geliştirilmesi ve ilaç geliştirilmesine yönelik çalışmaların yanı sıra çeşitli endüstriyel alanlarda da katma değer üretecek potansiyellerde çalışmalar yapıyorlar. Önümüzdeki yıllarda da Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm mezunlarının çok çeşitli alanlarda faaliyetler göstereceklerine şahit olacağız. Ülkemize katma değeri yüksek ürünler kazandırılmasında büyük roller alacaklar.”

Covid-19 pandemisinin hayatın her alanında Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm mezunlarının görev alabileceğini gösterdiğine dikkati çeken Prof. Dr. Çimen Atak; Beslenme ve Diyetetik, Psikoloji, Uluslararası Ticaret bölümünde okuyan gençlerin ikinci diploma için Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünü seçtiklerini belirtti. Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında öğrenci olanların ise psikoloji, beslenme ve diyetetik, Matematik ve Bilgisayar bölümlerinde çift anadal yaptıklarına dikkati çekti.

Prof. Dr. Atak, Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrencilerinin Erasmusla Portekiz, İtalya, Almanya gibi ülkelere de ERASMUS’la başvurduklarını belirtti.

#MOLEKÜLER BİYOLOJİ
#covid 19
3 yıl önce