|

Mücevher Fuarı'na hırsızlık damgası

CNR'da başlayan Mücevher Fuarı'na hırsızlık damga vurdu. 3'ü kadın 5 kişi, bir firmanın görevlilerini lafa tutarak yaklaşık 100 bin avro değerindeki 2 elması çaldı. Polis, güvenlik kamerasındaki hırsızları arıyor.

Oktay Yıldırım
00:00 - 15/03/2010 Pazartesi
Güncelleme: 00:04 - 15/03/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Mücevher Fuarı'na hırsızlık damgası
Mücevher Fuarı'na hırsızlık damgası

İstanbul'da önceki gün CNR'da başlayan Mücevher Fuarı hırsızlık olayıyla çalkalandı. Dünyanın önde gelen mücevher firmalarının da katıldığı fuar alanına dün sabah 09.00 sıralarında gelen 3'ü kadın 5 kişi HRDantwerp isimli mücevher firmasının standını gezmeye başladı. 22 parçadan oluşan mücevher koleksiyonunun vitrine yeni yerleştirildiği sırada firma görevlilerini lafa tutan hırsızlar kimseye belli etmeden bir koliyi çalmayı başardı. Çaldıkları koliyi mücevher standının 10 metre ilerisinde açarak içinde bulunan elmas takıları alan hırsızlar fuardan ellerini kollarını sallayarak çıktı.

KAMERALAR TESPİT ETTİ

Firma yetkilileri mücevher takıları vitrine yerleştirirken bir kolinin eksik olduğunu fark etti. Olayın bildirilmesi üzerine fuarın yapıldığı alana giden uzman polis ekipleri parmak izi incelemesi yaptı. Güvenlik kameralarını inceleyen polisler, 25-30 yaşlarında sarışın üç kadın ile 35 yaşlarında takım elbiseli iki erkeğin hırsızlığı yaptığını belirledi.

ÇALINDI SANILAN PARÇA

Firma yetkilileri polise önce çalınan koli içinde üç elmas takının bulunduğunu söyledi. Kısa süre sonra ise çalındığını zannettikleri bir takıyı bulduklarını bildirdiler. Polis piyasa değeri yaklaşık 100 bin avro olan "Shun Feng Kulağı" ve "Güneş ışığının öpücüğü" isimli iki elmas takıyı çalan hırsızları yakalamak için operasyon başlattı. Hırsızlık olayının ardından camekan stantlardaki bütün mücevherleri kaldıran firma yetkilileri polisin incelemesinden sonra mücevherleri stantlara tekrar yerleştirdi.




14 yıl önce