|

Muhasebe Kongresi ekonomiye 20 milyon euro katkı sağlayacak

İstanbul'da buluşan çeşitli ülkelerden 7 bin muhasebeci Habitat'tan sonraki en büyük etkinliği oluşturdu

Aydın Demir
00:00 - 15/11/2006 Wednesday
Güncelleme: 01:16 - 15/11/2006 Wednesday
Yeni Şafak
Muhasebe Kongresi ekonomiye 20 milyon euro katkı s
Muhasebe Kongresi ekonomiye 20 milyon euro katkı s

Bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilen Dünya Muhasebe Kongresi, birçok ülkeden 7 bin muhasebeciyi İstanbul'da biraraya getirdi. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde başlayan ve 16 Kasım'da sona erecek olan kongre, Dünya Muhasebe Olimpiyatları olarak da anılıyor.

Kongre, Habitat'tan sonra İstanbul'da gerçekleştirilen en büyük etkinlik olmasının yanısıra, Türkiye'de bu güne dek tek çatı altında gerçekleştirilen en büyük toplantı olma özelliğini de taşıyor. Toplantının organizatörlerinden Visitur Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş, dört günlük kongre süresince elde edilecek gelirin tu-rizm sezonu içinde gelen 30 bin tu-riste eşdeğer olduğunu, bunun da Türk ekonomisine 20 milyon euroluk bir girdi sağlayacağını kaydetti.

Kongreye, tüm dünyadan özellikle Avrupa ülkeleri, ABD, Çin ve Afrika'dan uzman muhasebeciler, finans ve denetim kuruluşları temsilcileri ile kamu yöneticileri ve borsa başkanları katılıyor. Kongrenin ilk gün açılışını Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal yaptı. Kongre, toplantıya yerel kıyafetleri ile katılan bazı konuklar nedeniyle ilginç görüntülere sahne oldu.

17 years ago