|

Musul'da ameliyata izin vermeyiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, DAEŞ bahanesiyle Musul'da demografi ile oynanmasına müsaade edilmeyeceğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:18 - 16/10/2016 Pazar
Yeni Şafak
Yasin Aktay, teröristlerin şehit ettiği AK Parti Dicle İlçe Başkanı Aktert’in mezarını ziyaret etti.
Yasin Aktay, teröristlerin şehit ettiği AK Parti Dicle İlçe Başkanı Aktert’in mezarını ziyaret etti.

Aktay, Diyarbakır'da STK temsilcileri ile bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada Musul'da yaşananlara değinen Aktay, DAEŞ'in 2014 yılında Musul'u işgal ettiğinde Haydar İbadi'nin bir toplantıda Türkiye'den yardım istediğini söyledi. İbadi'nin Türk ordusunun Irak'ta olmasından rahatsızlık duyduğunu dile getirmesinin manidar olduğunu vurgulayan Aktay şunları kaydetti:



FATURASINI TÜRKİYE ÖDÜYOR


“Etnik mezhebi temizlik peşinde koşmayan tek ülke Türkiye, İbadi'ye ve Bağdat yönetimine rahatsızlık veriyorsa bu rahatsızlığı vermeye devam edeceğiz. Biz demografik ameliyata izin vermeyiz. Çünkü bu tür ameliyatların yükünü faturasını Türkiye ödüyor. Orada herhangi bir örgüt bir yeri ele geçirdiğinde eğer Türkiye'ye mülteci akını olarak yansıyorsa, dahası oradaki terör örgütleri Türkiye içinde faaliyetlerini sürdürüyorsa Türkiye'nin müdahale etme hakkı fazlasıyla vardır, ki bu bir hak değil zorunluluktur.”


#Yasin Aktay
#Musul
#DAEŞ
8 yıl önce