|

Nabucco'da en çok kazanan Türkiye olacak

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Sergiy Korsunsky, Nabucco Projesi olarak bilinen Türkiye-Bulgaristan-Romanya-Macaristan-Avusturya dogalgaz boru hattı projesinde en çok kazanan ülkenin Türkiye olacağını söyledi

Aa
00:00 - 18/03/2010 Perşembe
Güncelleme: 23:14 - 17/03/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Nabucco'da en çok kazanan Türkiye olacak
Nabucco'da en çok kazanan Türkiye olacak

ITE Group Türkiye Ofisi, Türkiye Petrol Jeologları Derneği ve Jeofizik Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen 9. Türkiye Uluslararası Petrol ve Gaz Konferansı'nda konuşan Ukrayna Ankara Büyükelçisi Sergiy Korsunsky, ABD'nin seyl gazı nedeniyle doğalgaz üretiminde Rusya'nın önüne geçtiğini kaydetti.


AZERBAYCAN'DAKİ GAZ YETERLİ DEĞİL

Türkiye'nin yer aldığı Nabucco Projesi hakkında değerlendirmede bulunan Korsunsky, Avrupa'nın 2020 yılına kadar yıllık 150 milyar metreküp ek doğalgaza ihtiyacı bulunduğunu, bu açıdan söz konusu projenin önemli olduğunu söyledi. Nabucco Projesi'nde en önemli sorunun boruyu dolduracak gazın nereden temin edileceği konusu olduğunu ifade eden Büyükelçi, Azerbaycan'da şu anda çıkan gaz miktarının söz konusu proje için yeterli olmadığına işaret etti. Sergiy Korsunsky, doğalgaz taşımacılığında Avrupa'nın ve Rusya'nın Ukrayna sistemine ihtiyacı olduğunu vurguladı. Korsunsky, Türkiye'nin gaz ihtiyacı ve transit geçit ülkesi olma isteği göz önüne alındığını, söz konusu projeden en çok kazanan ülkenin Türkiye olacağını kaydetti.

14 yıl önce