|

Namazdan meydanlara

15 Temmuz gecesi İBB’nin önünde darbecilerin sağ kolundan vurduğu gazi Fatih Beder, “Namaz kılarken eşimin 'köprüde askerlerin ne işi var' sözlerini duydum. O an namazımı yarıda bırakarak meydanlara koştum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 20:26 - 16/08/2016 Salı
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) cuntacı hainlerine karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) demokrasi mücadelesi verirken kolundan vurularak gazi olan Fatih Beder, o gece yaşadıklarını Yeni Şafak gazetesine anlattı. Darbe girişimini, namaz kılarken eşinin mırıldanmaları üzerine duyduğunu belirten Beder, “Eşim köprüde askerlerin ne işi var diye mırıldanıyordu. Ben de o an namaz kılıyordum. Namazımı yarıda bırakarak televizyona baktım. Haince bir darbe girişiminin olduğunu anladığımda hemen kendimi meydanlara attım” dedi.



O ANLARI UNUTAMAM


Beder, “Uzun bir süre yürüdükten sonra İBB'nin orada arkadaşlarımla buluştum. Ancak gördüğüm manzara tüylerimi diken diken etmişti. Belediye çevresinde çok sayıda yaralı ve şehit vardı. Bir yandan tekbir getiriyor diğer taraftan yaralılara ve şehitlere yardım ediliyordu. O anları ömrüm boyunca unutmayacağım” diye ekledi.



Gazilik nasip oldu


“ Her Müslüman evladının bu vatan uğruna vermiş olduğu mücadeleyi Allah bize de nasip etti" diyen Beder, "Bu uğurda gazilik unvanı bahşoldu. Böyle bir girişim olsun yine çıkar vatanımı korurum. Bu ülke sahipsiz değildir” şeklinde konuştu.



#Fatih Beder
#FETÖ
8 yıl önce