|

'Ne Otirisiz Haydi Yürüyağ'

3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü, Türkiye'nin çeşitli illerinde farklı aktivitelerle kutlandı. Kutlamalarda ilginç sloganlar dikkat çekti.

Ajanslar
00:00 - 3/10/2012 Çarşamba
Güncelleme: 11:28 - 3/10/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
'Ne Otirisiz Haydi Yürüyağ'
'Ne Otirisiz Haydi Yürüyağ'
AVM'lerde merdivenler 15 dakika yürümedi

Sağlık Bakanlığı'nın, düzenlediği etkinlikleri kapsamında ise, İstanbul ve Edirne'deki alışveriş merkezlerinde yürüyen merdivenler, 15 dakikalığına durduruldu.

Alışveriş merkezine gelen vatandaşlardan bazıları, üst katlara çıkmak için merdivenleri kullanırken, bazıları da asansörleri tercih etti.

'Ne Otirisiz Haydi Yürüyağ'

Vanlılar '3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü' etkinlikleri kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün 'Ne Otirisiz Haydi Yürüyağ' sloganıyla Van Gölü sahilinde sabah yürüyüşü yaptı.

Konteyner kentlerde kalıp da yürüyüşe katılmak isteyen vatandaşlar valilik araçlarıyla alana getirildi. Yürüyüşe katılanlar, Van Gölü sahilindeki parkta 45 dakika boyunca spor kıyafetlerle yürüdü.

Gazetecilere açıklama yapan Vali Karaloğlu. 'Dünya Hareket Et Günü'nün Vanlıcası 'Ne Otirisiz Haydi Yürüyağ' sloganıyla yürüyüş gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hareket Edivecez Gari

Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla 'Hareket Edivecez Gari' sloganlı bir yürüyüş düzenlendi. Muğla Kız Meslek Lisesi önünden başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde son buldu. Yürüyüşe katılan hanımlar 'Suya sabuna dokunun', 'Sağlık en güzel hediyedir', 'Hareket edivecez gari', 'Moola hareket edipduru', 'Hem ergenlikte hem yetişkinlikte obeziti', 'Moola doğru besleniyoru', 'Bol hareket, dengeli beslenme', 'Kalbini sevgiyle, bebeğini anne sütüyle besle', 'Yaşasın obeziteyle mücadele' yazılı dövizler taşıdı.

Erzurum'da 'Segirt Gardaş Segirt' pankartı

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında Dadaşlar 'Segirt Gardaş Segirt' pankartıyla yürüdü.

Sağlık Bakanlığı'nca her yıl kutlanan 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında Erzurum'da yürüyüş yapıldı. Sağlık İl Müdürlüğü önünde toplanan kalabalık, Yakutiye Kent Meydanı'na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Dadaşlar 'Segirt Gardaş Segirt' pankartıyla yürüyüş yaparken, küçük öğrenciler yürüyüşe tempo tuttu. Yakutiye Kent Meydanında bir açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, 'Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmuştur. Fiziksel hareketsizlik dünya genelindeki ölümlerin dördüncü önde gelen risk faktörü olarak belirlenmiştir' dedi.

Etkinlik sonunda öğrencilere sağlıklı yaşam için elma dağıtımı yapıldı.

'Gıvracuk ol, sağlıklı gal'

Bartın'da, '3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü' etkinlikleri kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 'Gıvracuk ol, sağlıklı gal' sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

İldeki kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanları ile vatandaşların katıldığı yürüyüş, İl Sağlık Müdürlüğü önünden başladı. Yürüyüş, Hükümet Caddesi, Kemerköprü, Davut Fırıncıoğlu Caddesi güzergahını takiben Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. 

Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, insanların dikkatini harekete ve yürümeye çekmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, yürüyüş sloganının, Bartın'da 'kıvrak olma' anlamına gelen 'Gıvracuk ol, sağlıklı gal' şeklinde belirlendiğini ifade etti.

Erkeklere 'Hadi Yürüyek Heri', bayanlara 'Hadi Yürüyek Gı'

Tokat'ta 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısı ile düzenlenen programda erkeklere 'Hadi Yürüyek Heri', bayanlara 'Hadi Yürüyek Gı' yazılı tişörtlerden dağıtıldı.

Tokat Gaziosmanpaşa Stadyumu'nda sabahın erken saatlerinde spor yapmaya başlayan vatandaşlar farklı bir etkinlikle karşılaştı. Tokat Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Dünya Yürüyüş Günü dolayısı ile obezitenin önlenmesi için yürüyüşün özendirilmesi amacıyla Tokat yöresine özgü 'Hadi yürüyek heri', 'hadi yürüyek gı' yazılı tişörtlerden dağıtıldı. Tokat İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cihat Zülfüoğulları, vatandaşların dikkatini çekerek spora teşvik etmek amacıyla bu tür çalışmaların devam edeceğini söyledi. Obezite ile mücadelenin gerekli yeri bulması adına belirledikleri sloganlarla yola çıktılarını ifade eden Zülfüoğlulları, halka ulaşabilmek adına bu tür etkinliklere ağırlık vereceklerini kaydetti.

'Abe hareket edin be ya'

Edirne'de '3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü' dolayısıyla 'Abe hareket edin be ya' sloganıyla yürüyüş yapıldı.

Şükrüpaşa Atletizm Sahası'nda toplanan, aralarında kamu çalışanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin bulunduğu grup, bir süre yürüyüş yaptı. Yürüyüşe katılanlara sağlıklı beslenmeyi teşvik etmek için elma dağıtıldı.

'Dünya Yürüyüş Günü' İzmir'de dansla kutlandı

 Dünya Sağlık Örgütü'nün fiziksel hareketliliğin sağlık açısından önemini vurgulamak amacıyla ilan ettiği 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü'nü İzmirliler açık havada 'zumba' dansı yaparak değerlendirdi. 

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, hareketli yaşam için Cumhuriyet Meydanı'nda dans etkinliği düzenledi. 

Etkinliğe katılan öğrenciler ve vatandaşlar, dansçılar eşliğinde, dünyada ilk kez Kolombiyalı dansçı ve aerobik-step eğitmeni Beto Perez tarafından hareketli müzik eşliğinde çeşitli aeorobik ve step hareketleriyle uygulanan ve Kolombiya dilinde 'arı vızıltısı ve hızlı hareket' anlamına gelen 'zumba' adını verdiği dansla sağlıklı yaşama adım attı. 

Obeziteyle mücadele için 3 kilometre yürüdüler

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 3 -4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü çerçevesinde otobeziyete dikkat çekmek için yürüyüş düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen katılımcılar 3 kilometre yürüdü.

İlçe Toplum Sağlığı Merkezi tarafından organize edilen ve Elbistan Belediyesi tarafından desteklenen organizasyona Kaymakam Metin Maytalman, Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, Emniyet Amiri Ahmet Eskin, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, İlçe Sağlık Müdürü Ferruh Kılıç, Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Gönen ile birlikte yüzlerce kişi katıldı. Meydanda başlayan yürüyüş Pınarbaşı parkında sona erdi. Burada katılımcılara simit ve çay ikram edildi.

Keçiörenliler, sağlık için yürüdü

Keçiören Belediyesi, 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi. Vatandaşlarla birlikte yürüyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ilçede koşu yolu ve yürüyüş alanlarını artırdıklarını belirterek fiziksel aktivitelerin ve yürüyüşün sağlık üzerindeki etkisine dikkat çekti.

Keçiören'de 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında yürüyüş düzenlendi. Atatürk Botanik Bahçesi'ndeki yürüyüşe Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, belediye meclis üyeleri katıldı. Sabah düzenlenen yürüyüşe Keçiörenliler de büyük ilgi gösterdi.

12 yıl önce