|

Norveç’e göndermeyin

Antalya’da kaybolan Norveçli Mia Emilie Haougen ile Ida Marie Nodland Mersin’de bulundu. Norveçli kızlar, “Ne olur bizi Norveç’e göndermeyin” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 13/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:05 - 12/08/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Ülkelerine dönmemek için 4 gün önce Antalya'nın Alanya ilçesinde ortalıktan kaybolan Norveçli 2 genç kız, Mersin'de bulundu. Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan Norveçli Line Lita Hoholm'un 15 yaşındaki kızı Mia Emilie Haougen ve aynı yaştaki kız arkadaşı Ida Marie Nodland'ın aniden ortalıktan kaybolması üzerine aile kayıp başvurusunda bulunmuş, sosyal medya aracılığıyla da yardım istemişti. Dün sabah saat 05.00 sıralarında Mersin-Adnan Menderes Bulvarı sahilindeki bir kafede oturan 2 genç kızın durumundan şüphelenen çalışanlar durumu polise bildirdi.



TÜRKİYE'DE KALMAK İSTİYORUZ


İhbar üzerine kısa sürede bölgeye gelen polis ekipleri, yaptıkları incelemede genç kızların 4 gündür aranan Haougen ile Nodland olduğunu belirledi. Tercüman aracılığı ile ifade veren genç kızlar, evden ayrıldıktan sonra bir otobüse binerek Mersin'e geldiklerini ve bir pansiyona yerleştiklerini anlattı. Kızlar, anne-babaları ayrı olduğu için Norveç Gençlik Merkezi'ne gönderileceklerini, bu nedenle kaçtıklarını söyledi. Bu konuda ailelerinden baskı gördüklerini öne süren genç kızlar, “Ne olur ailelerimiz bizi Norveç'e göndermesin. Türkiye'de kalmak istiyoruz" diye yalvardı.



Saçlarını boyatmışlar


Ekipler tarafından Mersin Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen genç kızların, tanınmamamak için sarı olan saçlarını siyaha boyattığı görüldü. Kızlar, işlemlerin ardından ailelerine teslim edildi. Norveçli aileler, günler sonra çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Ida Marie Nodland'ın elinin üstünde “Batuhan seni seviyorum" yazısı dikkat çekti.


#Line Lita Hoholm
#Marie Nodland
#norveçli kızlar
9 yıl önce