|

Ödemeye niyetleri yok

Petrol Ofisi’nin CEO’su Jan Nahum, bu cezayı ödemeyeceğinin sinyalleri verdi. Nahum, “Cezanın önümüzdeki 6 ay içinde ödenmesi gerekliliğinin olmayacağı kanaatindeyim” dedi

00:00 - 2/09/2006 Cumartesi
Güncelleme: 00:34 - 2/09/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
Ödemeye niyetleri yok
Ödemeye niyetleri yok

Petrol Ofisi Üst Yöneticisi (CEO) Jan Nahum, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) akaryakıt dağıtım şirketlerine verdiği para cezalarının hukuki bir altyapısı olmadığını savunarak, ödmeyecekleri imasında bulundu.

Nahum, Petrol Ofisi’nin 2006 yılı altı aylık finansal sonuçlarının değerlendirildiği basın toplantısında, gazetecilerin EPDK’nın cezalarına ilişkin sorularını cevapladı. Ceza verildiğini önceki akşam öğrendiklerini aktaran Nahum, haksız olan cezanın hukuki mesnedi olmadığını, dolayısıyla da Petrol Ofisi olarak konuyu hukuki sürece taşıyacaklarını söyledi. Jan Nahum, ‘Bu cezanın ödenmesi, ikinci aylık rakamlarınıza nasıl yansır’ sorusunu, “Cezanın önümüzdeki altı ayın içinde ödenmesi gerekliliğinin olmayacağı kanaatindeyim. Herhangi bir şekilde ikinci altı ayda böyle bir cezanın devreye girmeyeceğini düşünüyorum” diye cevapladı. Bundan sonra ne şekilde adım atacakları sorusu üzerine ise Nahum, “Muhakkak hukuki olarak bunu takip edeceğiz. Cezaların hukuki bir altyapısı bizce yok. Dolayısıyla hukuki süreci çalıştıracağız ve gerekli müdahaleleri yapacağız’’ dedi.

Bu arada Petrol Ofisi’nden Borsa’ya yapılan açıklamada, “Cezaların haksız ve hukuka aykırı olduğu görüşünde olan şirketimiz yasal tebligatın yapılmasıyla birlikte her türlü kanuni haklarını kullanacaktır” denildi.

Turcas Petrol de Borsa’ya yaptığı açıklamada, EPDK’nın kararı ile lisanssız bayilere yakıt ikmali yapıldığı iddiasıyla şirket hakkında toplam 113 milyon 599 bin 140 YTL para cezasının uygulanmasına karar verdiği belirtildi. Açıklamada, “Hukuki anlamda mesnetsiz para cezasına itiraz edilecektir’’ denildi.


BP’den EPDK’ya suçlama

BP para cezalarının kanunlara aykırı olduğunu, cezaların iptali için dava açılacağını açıkladı. BP’den yapılan açıklamada, EPDK’nın lisans başvuru tarihini 20 Mart 2005’e uzatıp belirsiz bir süreç başlattığını, bu süre içinde de başvuruları ne ret ne de kabul edilen bayilere ürün ikmali yapıldığı için sorumlu tutuldukları belirtildi.Bu cezaların EPDK’nın eksik ve hatalı uygulamalarının sonucu olduğu savunulan açıklamada, cezanın iptali için Danıştay’a başvurulacağı bildirildi.


18 yıl önce