|

Okullar artık daha güvenli

Öğrenci güvenliği için okul çevresindeki metruk binaların büyük bölümü yıkıldı. Tedbirler kapsamında trafo ve yüksek gerilim hatları okul bahçelerinden çıkarıldı, çevre aydınlatıldı. 55 bin okuldan güvenlik kamerası olmayan kalkamayacak. Her okulda en az bir polis görev yapacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:12 - 6/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Milli Eğitim Bakanlığı, okul ve öğrenci güvenliği için bir dizi çalışma başlattı.
Milli Eğitim Bakanlığı, okul ve öğrenci güvenliği için bir dizi çalışma başlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı, okul ve öğrenci güvenliği için bir dizi çalışma başlattı. Yüz günlük takvimde 700 okulun daha kent güvenlik yönetim sistemine entegre edilmesi planlanıyor. Yeni dönemde her okulda en az bir polis görevlendirilecek. Güvenlik kamerası olmayan okul kalmayacak.

Öğrencilerin güven içinde eğitim almaları için mevcut tedbirler arttırılırken bunlara yenileri de ekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı, okul, okul güzergahı ve okul çevresinde öğrenci, öğretmen ve veli güvenliğini de dikkate alarak tedbirlerini buna göre geliştiriyor. Bakanlığın yüz günlük çalışma takviminde 700 okulun daha kent güvenlik yönetim sistemine entegre edilmesi planlanıyor.


HER OKULA BİR POLİS

Söz konusu okullarla birlikte eğitim verilen alanlar daha güvenli hale gelecek. Türkiye’de sayısı 55 bin civarında olan okullarda en az bir polis görevlendirilecek. İlk etapta polis uygulaması 30 bin okulda hayata geçirilecek. Güvenliğe yönelik çalışmaların başında ise okul çevresindeki metruk binaların yerel idareler işbirliği ile yıkılarak suç ve tehlike mekanları olmaktan çıkarılması geliyor.

GERİLİMSİZ OKUL

Bu çerçevede önemli sayıda metruk binanın yıkımı gerçekleştirildi. Önlemlerde okul avluları da unutulmadı. Öğrenciler için tehlike oluşturan trafo, yüksek gerilim hatları okul bahçelerinden kaldırıldı, okul çevresi aydınlatıldı. Okul binalarında bulunan tehlikeli iş ekipmanlarının periyodik kontrolleri ise uzman ekiplerce yapılıyor.

OKULLARA KAMERA

Okul binalarında kamera ve alarm sistemleri de kurulmaya başlandı. Okul ve çevresi kameralarla izlenip kayıt altına alınırken, bu Emniyetin kullandığı MOBESE sistemine de entegre edildi. 55 bin civarındaki her okula kamera takılacak. Bağlantı sayesinde anlık görüntüleme yapılabilecek. İlçe emniyet müdürlükleri veya polis merkezleri, entegre sistemle okul önlerini 24 saat izleyebilecek.

#Milli Eğitim Bakanlığı
#okul
6 yıl önce