|

Okulu çevresiyle birlikte koruyacağız

İstanbul’un yeni İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, okul çevrelerine yuvalanan zararlı insanların engellenebilmesi için pek çok önlem alındığını söyledi. Kapıya güvenlik görevlileri yerleştirerek de okulun güvenli hale getirilebileceğini söyleyen Yazıcı, “Ancak okul çevre olarak sahiplenildiğinde gerçekten güven ortamına ulaşmış olur” dedi.

Aybike Eroğlu
04:00 - 16/09/2018 Pazar
Güncelleme: 04:15 - 16/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
​İstanbul’un yeni İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı
​İstanbul’un yeni İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un göreve gelmesinden hemen sonra Tokat'tan İstanbul'a atanan İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, yeni eğitim yılıyla ilgili projelerini Yeni Şafak'a anlattı. 17 Eylül'de yeni eğitim öğretim yılının başlayacağını hatırlatan Müdür Yazıcı, "6 bin 900 okulda, 116 bin derslik ile eğitime başlayacağız. Açıköğretimdeki öğrencilerimiz de dahil olmak üzere 3 milyon 200 bin öğrenci eğitime başlayacak. İl genelinde 163 bin civarında öğretmen ders başı yapacak. Biz Pazartesi günü kocaman bir aile olarak eğitime başlayacağız" diye konuştu.

OKULU SAHİPLENİRSEK GÜVENLİ OLUR

Çocuklarımızın rahat bir okul dönemi geçirmesi için polis ve ilgili kurumlarla birlikte hareket ederek, her türlü önlemi aldıklarını anlatan Yazıcı, "Bu önlemlere okul çevrelerine yuvalanan zararlı insanların engellenmesi de dahil. Elbette kapıya güvenlik görevlileri yerleştirerek okulu güvenli hale getirebilirsiniz. Ancak okul çevre olarak sahiplenildiğinde gerçekten güven ortamına ulaşmış olur. Okul çevresinde bulunan bir esnafsanız kötü insanları hissedersiniz. Biz İstanbul'da bu güven ortamını sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

ÇOCUKLARI EĞİTENLER DE EĞİTİLECEK

2 yıldır İstanbul'da uygulanan Öğretmen Akademileri Projesi'nin bu yıl da hayata geçirileceğini belirten Yazıcı şöyle devam etti: "2 bin 500 öğretmen, alanında uzman kişilerden eğitim aldı. Pek çok yenilikçi çalışmaya imza atılan bu proje, İstanbul'u uluslararası alanda yarışma ve konferanslarda da temsil etti. Biz akademi projesini yönetici eğitimleriyle genişleterek sürdüreceğiz. Öğretmenlerimizi ve yöneticileri bilgilerini tazeleme ve öğrenme ihtiyaçlarını karşılama amacıyla bu akademilere yönlendireceğiz. Çocuklarımızı eğitenlerin, kendi eğitimlerini sürekli hale getirmesinin, daha kalıcı bir sistemin inşaası açısından önemli olduğuna inanıyorum."

YAZARLIĞA ADIM ATACAKLAR

Müdür Levent Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "İstanbul'da Harezmi Modeli, Sözlük Özgürlüktür gibi fikir festivallerinin yanısıra ortaya bir ürün koyacakları projeleri de bir bir hayata geçireceğiz. Çocuklarımıza küresel düşünüp, milli olarak neler yapabileceklerini öğretmemiz, onlara bir şey üretmeleri için fırsat vermemiz gerekiyor. İstanbul'daki okullara yazarlarımızı konuk ederek başlatılan Yazarlar Okulda projesini, bir okul dergisi çıkararak taçlandırmak istiyoruz. Çocuklar küçük yaşta yazarlık macerasına atılmalı. Kadim bir medeniyetin izini taşıyan şehrimizde, kültürel değerleri birer kazanım olarak onların hayatına katacağız. Can Dostları Hareketi, Beyaz Bayrak uygulamaları ve TÜBİTAK çalışmalarıyla İstanbul'u projeler şehrine dönüştürmeye gayret edeceğiz"

  • Özel eğitim için kolları sıvıyoruz
  • Levent Yazıcı özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların erkenden tespit edileceğini belirterek şöyle devam etti: “Çocukların okullarda kurulacak destek odalarında eğitim almaları sağlanacak. Kaynaştırma ve bütünleştirme projesi geliştirerek, çocuklarımıza destek olacak. Üstün yetenekli çocuklarımız için de benzer ortamlar kurulacak. Bu sayede ileri yeterlilikleri artıracağız. Rehberlik hizmetlerini etkin kılmaya çalışarak, çocukların maruz kalabileceği olumsuzluklara önceden müdahale etme imkanı bulacağız. Hayat Boyu Öğrenme projesiyle okulları birer cazibe merkezine dönüştüreceğiz. TÜBİTAK’ın tüm proje alanında etkin olmasını sağlamaya çalışacağız. Velilerimize sofra kurmaktan bir sanat enstrümanı kullanmaya kadar pek çok alanda destek vereceğiz.”

Bilimsel projelere katılacaklar

Çocukların oluşturulacak bilim kulüpleri aracılığıyla TÜBİTAK çalışmalarında etkin rol oynamasının önünün açılacağını aktaran Yazıcı, “Bilimsel projelere etkin katılımı sağlamak üzere okullarda öğretmen boyutlu değil, öğrencilerin de içinde olacağı okul temsilcileri oluşturulacak. Her okulun 4006-4007 alanlarında etkin olmalarını sağlamaya gayret edeceğiz. Robotik kodlamalar, oyun programları gibi yazılımla buluşulacak, yazılım eğitimleri de desteklenecek. Öğrencilerimize yönelik, bakanlığın çizdiği çerçeve kapsamında akademik becerilerini çok yönlü destekleyip, ortak uygulanacak sınavlar, hızlı ve anlaşılır okuma kursları, devam takibinin yapılması, okul ve ilçe öz değerlendirmesi gibi uygulamalarla akademik öğrenme becerilerini aşmaya çalışacağız. Bununla birlikte müzik ve spor etkinliklerini birleştirip, her okulumuzda çocukların enstrüman çalmalarını, okul koro çalışmalarında yer almalarını, bir spor alanında ilgi duymalarını destekleyeceğiz” dedi.

Sanayiyle kol kola olacak

Okullarda sanayi işbirliğini destekleyecek atölyelerin yanı sıra işletmelerde çocukların uygulama yapacağı atölyeler kurulacak. Levent Yazıcı bununla ilgili şu bilgileri verdi: “Okul ve sanayi birlikteliği için protokoller oluşturarak, öğrencilerin sanayi alanında başarılı olmalarını sağlayacağız. Böylece istihdam sağlayacak yollar açacağız. Hem işletmeler çocuklara eğitim için katkı sunmuş olacak hem de sanayiyle birlikte okulda eğitimi sürekli kılacağız.”

#Eğitim
#Levent Yazıcı
6 yıl önce