|

Öldürülen teröristin cebinden Osman Baydemir çıktı

PKK'nın terör eylemleri devam ederken, HDP'li milletvekillerinin tavrı dikkat çekiyor. Ziya Çalışkan'ın öldürülen PKK'lılar için "Her verdiğimiz şehit ant oldu" sözlerinin ardından ölü olarak ele geçirilen PKK sorumlusunun Osman Baydemir ile fotoğrafı çıktı. Baydemir, Kobani'de öldürülen bir IŞİD'linin üzerinden çıkan geçici AFAD kimliğini canlı yayında gösterip, Türkiye'ye çok ağır suçlamalar yöneltmişti.

Yeni Şafak
08:00 - 13/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 09:28 - 13/08/2015 Perşembe
Diğer

PKK'nın kanlı saldırılarını artırdığı günlerde HDP'liler bir yandan sözde 'barış' çağrısı yapıyor bir yandan da terör örgütüyle adeta ortak çalışıyor. Adana Pozantı'da iki polisi alçakça şehit eden teröristin cenazesine katılan Şanlıurfa Milletvekili Ziya Çalışkan, "Her toprağa verdiğimiz şehit, bizim için bir yemin, bir ant oldu. Onlara layık olmaya çalışacağız" diye konuştu.



Osman Baydemir'in bölge sorumlusuyla hatıra pozu


Akşam'ın haberine göre, Hakkari-Çukurca'da pek çok terör eylemini organize eden "Van Eyaleti Kavaklı Sorumlusu" terörist öldürüldü. Asıl adı Barış Tekçe olan teröristin şehirde HDP'li Baydemir'le fotoğrafları çıktı.





Osman Baydemir iki ay önce Türkiye Cumhuriyeti devletine yönelttiği "IŞİD'lileri saklıyor ve barındırıyor" suçlamasına benzer bir durumla karşı karşıya. Baydemir, 30 Haziran'da konuk olduğu CNNTürk'te Ayn el Arap'da öldürülen bir IŞİD'linin üzerinden çıkan kimliği göstererek, bu kişinin AFAD'ın tesislerinde barındığını iddia etmişti. Baydemir, "Bu cani, Kobani'deki saldırılarda öldü ve devlet kurumu AFAD'ın kimlik kartını taşıyor" diyerek üzerinden Türkiye'ye suçladığı Ahmet El Hasan'ın ölmediği de ortaya çıktı. Hayatında hiç Kobani'ye gitmediğini belirten El Hasan, ailesinin PYD'nin elinde olduğunu ve geri dönmezse öldürüleceğini söyledi.

Video: Baydemir'in büyük yalanı ortaya çıktı


#HDP
#PKK
#Osman Baydemir
#terör
#Faysal Sarıyıldız
9 yıl önce