|

Ölümden kaçamadı

Denizli'de kendisinden 2 yıl önce boşanan eşini barışmak için ikna edemeyen şahıs pompalı tüfekle dehşet saçtı. Tehditlerden dolayı başka bir eve taşınmaya çalıştıkları sırada gerçekleşen saldırı sonrasında 34 yaşındaki Reyhan Aktürk hayatını kaybederken, ağır yaralanan annesi tedavi altına alındı

Aa
00:00 - 6/12/2011 Salı
Güncelleme: 23:54 - 5/12/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Ölümden kaçamadı
Ölümden kaçamadı

Denizli'de 2 yıl önce boşandığı eşi tarafından pompalı tüfekle vurulan kadın hayatını kaybetti, aynı saldırıda yaralanan annesi ise tedavi altına alındı. Emniyet güçlerince yakalanan zanlı pişman olmadığını söylerken, anne kızın tehditlerden korktukları için taşınmaya karar verdiği ve korkunç olayın evin boşaltıldığı anlarda meydana geldiği öğrenildi. İki yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle 55 yaşındaki eşi Kemal Caba'dan boşanan Reyhan Akyurt, annesi Gülistan Doğanbaş'ın Bağbaşı Mahallesi 1006 Sokak'taki evine yerleşti. Mahallede yaşlı bir hastaya bakarak geçimini sağlayan Akyurt, boşandığı eşinin kendisini sürekli rahatsız etmesi üzerine, annesiyle Akkonak Mahallesi'ndeki bir eve taşınmaya karar verdi.

NAKLİYECİLER CAMDAN ATLADI

Olay dün öğlen saatlerinde meydana geldi. Anne ve kızı taşınmak için nakliye şirketinden araç istedi. Nakliyecilerin evdeki eşyaları kamyonete taşıdıkları sırada, Kemal Caba elinde pompalı tüfekle eve geldi. Akyurt, eski eşinin geldiğini görünce kapıyı kilitledi, ancak Caba tüfeğin dipçiğiyle zemin kattaki evin camını kırdı ve içeri girip havaya dört el ateş etti. Bu sırada ne olduğunu anlamayan nakliyeciler kendilerini camdan dışarı atıp kaçtı. Evi basan eski eş Akyurt'a tekrar barışmak istediğini söyledi. Teklifin kabul edilmemesi üzerine çıkan tartışma sonrasında Caba, eşini karnından, kayınvalidesini de omzundan tüfekle yaraladı. Ağır yaralanan Akyurt, kaldırıldığı Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı. Hafif yaralanan anne Doğanbaş'ın ise tedavisine devam edildiği öğrenildi.

'PİŞMAN DEĞİLİM'

Gözaltına alınıp polis merkezine götürülen Kemal Caba, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına Pişman değilim dedi. Aykurt'un komşuları, çocuk sahibi olmayan çiftin sürekli tartıştıklarını belirtip 'Boşandığı eşi sürekli huzursuz ediyordu. Hiç buralardan gitmiyordu. Anne ile kızı kurtulmak için taşınıyordu. Ancak taşınırken evi silahla bastı' dediler.



12 yıl önce