|

Google'un saatine aldanmayın!

Google, Ramazan ayına özel bir sayfa tasarladı. "Birlikte planlayın, birlikte olun, birlikte yemek yiyin, birlikte kutlayın" kategorileri ile yayınlanan sayfada "Gün batımı" saatine aldanmayın. Gün batıma kalan süreyi gösteren sayaç iftar vaktiyle aynı süreyi göstermiyor, yaklaşık 20 dakika fark var.

Yeni Şafak
13:44 - 1/07/2014 Salı
Güncelleme: 13:53 - 1/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Google'un saatine aldanmayın!
Google'un saatine aldanmayın!

Ramazan ayı, teknoloji devlerini Dünya Kupası'ndan sonraki ortak noktası oldu. Dünya Kupası'na özel içerikler oluşturmada yarışan Twitter'dan sonra Google da Ramazan'ı es geçmeyerek 30 gün özelindeki yeniliklerini devreye aldı.


Ramazan sorgulamasında başlangıç ve bitiş tarihleriyle başlayan özelliklerde Yandex'te olduğu gibi ayet/sure gösterimi olmasa da Google, tüm içerikleri topladığı bir Ramazan sayfası oluşturdu.


Türkçe ile birlikte İngilizce, Arapça ve Endonezce dillerinde hazırlanan sayfada Google, iftar vakit bilgilerinin haricinde YouTube'dan video içeriklerine ve yemek tariflerine de yer verdi.


Google'ın yerelleştirme adımında en önemli nokta iftar saatinin gösterilmemesi oldu. Google, iftar saati yerine gün batımını göstermeyi tercih etti, ancak bu haliyle sayfanın oldukça yanıltıcı bir durumda. İstanbul için iftar vaktiyle gün batımının arasında yaklaşık 20 dakika var.



Video içeriklerinin haricinde Google+'da yemek paylaşımına yönlendirmek isteyen Google, bunun için etkileşimli bir harita hazırladı. #Ramazandapaylas etiketi ile kullanıcıların paylaşım yapması teşvik edilirken Google, kendi servislerini tanıtmayı da ihmal etmedi.


Özellikle Ramazan'da yakınlarla iletişim kurma odağında Hangout'a yer veren Google bir de sesle not tutmaya yarayan Google Keep'e Ramazan sayfasında öne çıkardı.


Güncelleme: Ramazan sayfasının henüz test aşamasında olduğunu belirten Google bugün iftar öncesinde değişikliklerin yapılarak tam olarak devreye gireceğini bildirdi.

#google oruç
# google ramazan
# google iftar
# google saat
10 yıl önce