|

İftar ekspresi Anadolu yolunda

Bayrampaşa Belediyesi hayata geçirdiği “Bereket Ekspresi” projesi ile Ramazan boyunca Anadolu’nun 25 ayrı şehrini gezerek iftar sofraları kuracak. Gezici iftar treninin toplam 100 bin kişiyi tren garlarında kurulacak gönül sofralarıyla bir araya getirmesi bekleniyor.

Yeni Şafak
22:45 - 2/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 11:01 - 3/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
İftar ekspresi Anadolu yolunda
İftar ekspresi Anadolu yolunda

On yıl önce ‘Kardeşlik Sınır Tanımaz’’ sloganı ile başlattığı ‘’Bereket Konvoyu’’ ile Balkanlarda binlerce Müslüman’ı iftar sofralarında buluşturan Bayrampaşa Belediyesi, şimdi de Anadolu’da iftar sofraları açacak ‘’Bereket Eksperes’’i hayata geçiriyor. Bayrampaşa Belediyesi’nin Devlet Demiryolları’ndan kiraladığı 12 vagondan oluşan ‘’Bereket Eksperesi’’ Ramazan süresince Anadolu’nun 25 ayrı şehrine iftar verecek. İlk iftarını Adapazarı Gar’ında verecek olan ‘’Bereket Ekspresi’’ uğradığı her istasyonda binlerce vatandaşı iftar sofralarında buluşturacak. 


GÖNÜL SOFRALARI KURULUYOR

Her akşam ayrı bir şehrin garında vatandaşlarla buluşacak olan ‘’Bereket Eksperesi’’, 2 Temmuz’da Bozüyük’te, 3 Temmuz’da Eskişehir’de, 5 Temmuz’da Yerköy’de, 6 Temmuz’da Şefaatli’de, 7 Temmuz’da Kayseri’de, 9 Temmuz’da Sivas’ta, 10 Temmuz’da Malatya’da, 12 Temmuz’da Mersin’de, 13 Temmuz’da Karaman’da, 14 Temmuz’da Konya’da, 23 Temmuz’da Manisa’da ve 25 Temmuz’da da Balıkesir’de gönül sofralarında binlerce insanı buluşturacak.


100 BİN KİŞİ BEKLENİYOR

Bereket Ekspresi, Ramazan ayı boyunca Anadolu’yu karış karış gezerek, toplam 100 bin kişiyi tren garlarında kuracağı iftar sofralarında bir araya getirecek. İftar programlarında Kuran-ı Kerim tilaveti, Tasavvuf Müziği ve Sema gösterileri, fasıl ve Türk Halk Müziği konserleri çocuk oyunları ve folklor gösterileri yapılacak.

#İftar
# ekspresi
# Anadolu
10 yıl önce