|

Orduya görüş bildirme tepkisi

00:00 - 23/09/2006 السبت
Güncelleme: 00:37 - 23/09/2006 السبت
Yeni Şafak
Orduya görüş bildirme tepkisi
Orduya görüş bildirme tepkisi

Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Hansjörg Kretschmer, yazar Elif Şafak'ın beraat kararını “olumlu” olarak değerlendirirken, bu tür davalara konu olan TCK'nın 301. maddesinin hala yürürlükte olduğunu hatırlattı.

Kretschmer, TESEV'in Dedeman Otel'de, “Almanak 2005 Türkiye: Güvenlik Sektörü ve Demokratik Gözetim” konulu çalışmasının tanıtım toplantısına katıldı. Toplantı sonrası gazetecilerin, yazar Elif Şafak'ın beraat kararını sorması üzerine Kretschmer, “Olumlu bir adım, ancak bu henüz hiçbir şey değildir” dedi. Kretschmer, “Hükümetten bu maddenin düzenlenmesine ilişkin değişik sesler geliyor. Şu anda bekleyip göreceğiz yapılacak değişikliği” diye konuştu.

GÜVENLİĞİ HALK DENETLER

Güvenlik sektörünün sivil gözetim konusunun Türkiye'nin geleceği açısından temel konulardan biri olduğunu söyleyen Kretschmer, sivil konularda ordunun görüş bildirmesinin ülkedeki demokratikleşmenin önündeki en önemli nedenlerden biri olduğu söyledi. Kratschmer güvenlik konularında kontrolün tamamen sivil kurumlarda, dolayısıyla halkta olması gerektiğinin altını çizdi.


٪d سنوات قبل