|

Ötelerin ötesini düşünün

İstanbul’da gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben, 2053-2071 vizyonlarımızı emanet ettiğim gençlerimize inanıyorum. Büyük düşünmek zorundayız, anlık değil. Ötelerin ötesini düşünmek zorundayız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:33 - 8/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye sorgusuz biat eden değil, sorgulayan gençliğin lazım olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “İstanbul Meridyen Open ‘17 Uluslararası Münazara Turnuvası”nın ödül törenine katıldı. Burada gençlere seslenen Erdoğan, fikirlerin rahatça konuşulup, tartışılmadığı yerde şiddetin devreye girdiğini, bunun için düşünce ve ifade özgürlüğünü, başkalarının da aynı haklara saygı göstermeleri şartıyla sonuna kadar savunduklarını, desteklediklerini belirtti.

ENGELLERİ KALDIRDIK

Son 14 yılda klavyelerin, tabelaların, harflerin, kelimelerin üzerindeki birçok yasağı kaldırdıklarını anlatan Erdoğan, “On yıllardır yazı ve fikir hayatımıza musallat olan tek tipçi, vesayetçi anlayış yerine, farklılıkları zenginlik olarak gören, düşüncenin önünü açan bir bakış açısını, biz ikame ettik. Düşünce ve ifade özgürlüğünü, sadece kendi düşüncelerinin ifade edilebilmesi olarak görenlerle elbette anlaşamadık, anlaşamayız. Çünkü biz insanı eşref-i mahlukat olarak gören bir medeniyetin mirasçılarıyız.Böyle olduğu için de çoğulculuk ve özgürlükçülük konusunda en küçük bir sıkıntımız yok.” diye konuştu.


OKUYUN, ARAŞTIRIN

İnancına güvenen insanın inanç hürriyetinden korkmayacağını ifade eden Erdoğan,”Bu özgüveni sağlamanın yolu da kendinizi yetiştirmenizden geçiyor. Bunun için de okumanız, araştırmanız, muhakeme ve mukayese etmeniz gerekiyor” dedi. Erdoğan, şöyle devam etti: “Bize, sorgusuz, sualsiz biat eden, cahil bir gençlik değil, her türlü donanıma sahip bir gençlik lazım. 15 Temmuz gecesi gençler, devşirdikleri kitleye bakarak kendilerini dev aynasında görenlere sinek olduklarını göstermiştir. Ben, 2053-2071 vizyonlarımızı emanet ettiğim gençlerimize inanıyorum. Şu an karşımda 2053’ün adaylarını görüyorum. Büyük düşünmek zorundayız, anlık değil. Ötelerin ötesini düşünmek zorundayız.”

#Recep Tayyip Erdoğan
#İstanbul
#Haliç
7 yıl önce