|

Otobüs durağına saldırı

İzmir'in Buca ilçesinde, yüzü maskeli şalvarlı kimliği belirsiz kişiler tarafından otobüs durağına konulan el yapımı havai fişek patladı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, zanlılar sokaktaki banka ATM'lerine de zarar verdi.

Yeni Şafak
07:38 - 12/08/2015 Çarşamba
Güncelleme: 04:40 - 12/08/2015 Çarşamba
DHA

Olay, gece saatlerinde Göksu Mahallesi 637/4 sokakta meydana geldi. Yüzleri maskeli şalvarlı kişilerin otobüs durağına şüpheli paket koyduğunu gören çevredekiler durumu polise bildirdi. Olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Bu sırada otobüs durağına konulan paket büyük bir gürültüyle patladı.



Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, otobüs durağı zarar gördü. Olay yerine sevk edilen Terörle Mücadele ekipleri çevre güvenliği aldı. Bomba imha uzmanın yaptığı araştırmada patlayan paketten el yapımı havai fişek çıktı. Olaydan sonra kaçan zanlılar sokaktaki banka ATM'lerine zarar verdi.



Mahalle sakinlerinden Necla Yılmaz, "Çocuklarım markete gitmişti. Bir süre sonra koşarak geri geldiler. Yüzleri maskeli şalvarlı kişiler çocuklarımı korkutmuş. Can güvenliği istiyoruz, barış istiyoruz" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

#İzmir
#otobüs durağı
#havai fişek
#patlama
9 yıl önce