|

Otomobillerin dili bilmeceye döndü

Otomotiv sektöründeki teknolojik yenilikler, sağladığı kolaylıkların yanı sıra, yabancı terimler nedeniyle kafaları da karıştırıyor. Bu durum, hem fiyatı yükseltiyor hem de anlaşılırlığı güçleştirebiliyor

Aa
00:00 - 11/02/2010 Perşembe
Güncelleme: 00:38 - 11/02/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Otomobillerin dili bilmeceye döndü
Otomobillerin dili bilmeceye döndü

Gelişen teknolojiyi yakından takip ederek otomobillerine yansıtan firmalar, müşterilerinin beğenisine bilim kurgu filmlerindeki uzay araçlarını andıran araçlar sunuyorlar. Bu durum, otomobil alacaklar için teknolojinin son nimetlerine ulaşma fırsatı sunarken, diğer taraftan ilginç bir soruna da neden oluyor. Araçların sahip olduğu teknik özellikleri simgeleyen ABS, ASR, EBD, ESP, MSR, HLA, IPS, CDI, TDI gibi onlarca yabancı terim, otomotiv dünyasını yakından takip eden teknoloji meraklıları için sorun olmayabilir. Ancak, yeni bir otomobile sahip olma hayalini kuran, ancak otomotiv teknolojisini yakından izleme gereği duymayanlar için ise anlaşılırlık sorununa yol açabiliyor.

TERİMLERİ ÖĞRENMEK ŞART

Hayallerini süsleyen yol arkadaşına sahip olmak isteyenlerin önce bu terimleri öğrenmeleri gerekiyor. Çünkü, bu terimler hem otomobilin özelliklerini yansıtıyor, hem de bu teknik özelliklere bağlı olarak fiyatın yükselmesine neden oluyor. Otomobillerin donanımlarını ve teknolojik özelliklerini anlatan ifadeler, yabancı dillerdeki kullanımlarına göre kısaltıldığı için anlaşılması güçleşiyor. Üstelik, aynı teknik özellikler, üreticiler tarafından farklı isimlerle de anılabiliyor.


HONDA DA SORUN VAR

Toyota'dan sonra Japonya'nın ikinci büyük otomotiv üreticisi Honda da, Airbag problemi nedeniyle yaklaşık 440 bin aracını geri çağırma kararı aldı. Daha önce de aynı problem nedeni ile farklı dönemlerde 950 bin aracını çağıran Honda, yaklaşık 440 bin aracını geri çağırdı. Honda'nın aldığı kararda, sürücü koltuğu tarafındaki airbaglerde üretim hatası bulunmasının önemli bir etken olduğu bildirildi. Honda CEO'su Yoichi Hojo, 437 bin 763 adetlik geri çağırmanın şirkete maliyetinin 22-33 milyon dolar arasında olacağını kaydetti. Tüm bu araçlar Honda'nın ABD ve Kanada'daki fabrikalarında üretilmişti.


Kodlama sistemi hakim

Tüketici Hakları Uzmanı Avukat Bülent Deniz, otomobillerdeki yabancı terimlerin gerçekten Türkiye'deki tüketicilerin anlayacağı dilde olması gerektiğini belirtti. Deniz sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünyanın neresinde olursanız olun, bu terimlerden aynı anlamı çıkarıyorsunuz. Uçak, cep telefonu, otomobil, internet teknolojilerinde uluslararası kodlama sistemi uygulanıyor. Bu nedenle sistemin terimlerinin değişmesi zor" dedi.


14 yıl önce