|

'Özel gündemle görüşülebilir'

Aa
00:00 - 10/07/2009 Cuma
Güncelleme: 13:06 - 10/07/2009 Cuma
Yeni Şafak
'Özel gündemle görüşülebilir'
'Özel gündemle görüşülebilir'

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis'in 4-5 Ağustosta özel gündemle toplanacağını belirterek, 'Meclis toplandığı zaman, çalışmaya devam kararı alırsa, devam edebilir. Öyle olmaz ise TBMM, bu özel gündem dışında bir konuyu görüşemez' dedi. 

Toptan, Nijerya Temsilciler Meclisi Başkanı Dimeji Bankole ile görüşmesi sırasında gazetecilerin çeşitli konulara ilişkin sorularını da yanıtladı. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün askere sivil yargı yolunu açan yasayı onaylarken, ek düzenleme yapılmasının faydalı olacağını ifade ettiğini belirten bir gazetecinin, 'Bu düzenleme Ağustos ayında Meclis gündemine gelebilir mi?' sorusuna karşılık Toptan, TBMM'nin 4-5 Ağustos tarihlerinde Meclis Başkanı'nı seçmek üzere toplanmasına karar verilerek tatile girdiğini hatırlattı. 

Toptan, 'Aksine bir karar olmadıkça bu özel gündemin dışında bir iş görüşülemez. Aksine bir karar alınabilir mi? Evet. Meclis toplandığı zaman, bu özel gündemle çalışmasına devam kararı alırsa, bu yolda bir irade ortaya çıkarsa, devam edebilir. Ama yok öyle olmaz ise bu özel gündem dışında bir konuyu TBMM görüşemez' diye konuştu.  

15 yıl önce