|

Özelleşerek büyüdü traktör kralı olacak

Özelleştirmenin ardından 3 yıl içinde üretilen traktör sayısını yıllık 400'den 4 bine çıkaran ve tek yerli traktör olma iddiasını taşıyan Tümosan, traktör ithalatının önünü kesmeyi hedefliyor

Aa
00:00 - 10/10/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:05 - 10/10/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Özelleşerek büyüdü traktör kralı olacak
Özelleşerek büyüdü traktör kralı olacak

Özelleştirmenin ardından 3 yıl içinde üretilen traktör sayısını yıllık 300-400'den 4 bine çıkaran Tümosan, nihai olarak, Türkiye'ye traktör ithalatının olabildiğince önünü kesmeyi hedefliyor. Tümosan Alçelik A.Ş. İşletme Koordinatörü Ziyattin Tokar, Tümosan'ın, özelleştirilmesinden 2 yıl sonra İstanbul Sanayi Odası'nın hazırladığı 2006 yılı 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine girdiğini söyledi.

TEK YERLİ TRAKTÖR

Tokar, Türkiye'de bütünüyle yerli traktör motoru üreten tek fabrika olma özelliğini koruduklarını vurgulayan Tokar, "Özelleştirmeden önce yılda 300-400 traktör üretilen fabrikada, bu yıl 4 bin rakamına ulaşmaya hedefliyoruz. Motorlarda kullandığımız döküm parçalarını halen yurt içindeki bir firmadan alıyoruz. Amaçlarımızdan biri de dünya standartlarında traktör üretmek. Bu nedenle fabrika bünyesinde dökme parça üretimi için, modern bir dökümhane kuruyoruz" diye konuştu. Tümosan'ın 2006 yılı net satışının 98 milyon YTL olduğuna dikkati çeken Tokar, "Türkiye traktör piyasasında önemli bir gücümüz var. Fiyat olarak da ithal traktörlere göre büyük yüzde 20-30 avantajlı olduğumuz için, Türk çiftçisinin birinci tercihiyiz. Ancak nihai hedefimiz, Türkiye'ye traktör ithalatının önünü olabildiğince kesmek" dedi. Tokar, traktörlerinin en önemli özelliğinin arıza yapmaması olduğunu belirtirken, 3 tip de bahçe traktörü ürettiklerini, 45-95 beygir arası güce sahip traktör tipinde çok iddialı olduklarını sözlerine ekledi.

17 yıl önce