|

Özhaseki: Vesayetçi yapı hepimize çok çektirdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, vesayet rejimine dikkati çekerek, "Bu vesayetçi yapı hepimize çok çektirdi. Baktılar iş olmuyor ihtilal ortamı hazırlamış, faili meçhuller işlenmiş. Bütün ihtilallerin arka tarafına bakın karanlıklarla doludur. İşte bu vesayetçi yapının son bulacağı inşallah bir yapıya doğru gidiyoruz." dedi.

Yeni Şafak
23:05 - 10/03/2017 Cuma
Güncelleme: 23:08 - 10/03/2017 Cuma
AA
Mehmet Özhaseki
Mehmet Özhaseki

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, halk olamasına ilişkin "Vatanını seven, yükselmesini isteyen, Allah için güçlü olmasını isteyen herkesin oyunu kullanmaya gitmesini ve bu konuda adeta bir seferlik ilan etmesini istirham ediyoruz" dedi.



Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" konulu programın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yeni bir dönemeçte olduğunu, önünde bir seçim, halk oylaması bulunduğunu söyledi.



Bu seçimin geçen seçimlerin adeta "anası" olduğunu ifade eden Özhaseki, şöyle devam etti:



"Dün karar verip bugün yola çıkmış değiliz. Yıllardır tartışılıyor, yıllardır konuşuluyor. Bunun üzerine söylenen söz de kalmadı ama bana göre 18 maddenin gelmesinin tam üç ana nedeni var. Birincisi, bu ikili yapı sürdürülemiyor. Dün de sürdürülemiyordu bugün de sürdürülemiyor. Türkiye bunu taşıyamıyor. Cumhurbaşkanı başbakan kavgalarından bu Türkiye bıktı artık. Son 15 yıldır siz bize bakmayın. Bir kardeşlik hukuku vardı. Bir dava arkadaşlığı, hukuku vardı. Biz de bir dava ahlakı vardı. Biz içimizde birbirimizi kıracak şeyler söylesek de yutkunuruz, hakkımızı birbirimize helal ederiz. Çünkü iyi niyetle gayret ediyoruz, nefislerimize uymayız ama iş başına gelen özellikle seçilerek belli mevkilere gelmiş insanların egolarının büyük olduğunu düşünürseniz, herkesten bu fedakarlığı bekleyemezsiniz. Rahmetli Atatürk, İnönü'ye küs öldü. Özellikle Maliye Nazırı olarak Celal Bayar'ı atadı ki 'Bu çok devletleştirmeci bir politika izliyor, Rusya yanlısı bir politika izliyor' diye. Kavgalar o zaman da vardı. Hele hele çok partili sisteme geçtikten sonra bu kavgalar iyice büyüdü. Bu kavgaları sona erdirmenin bir yolu yok mu? Var. Niye o zaman bazı sistemleri kutsuyoruz. İşte şimdi bunları konuşup, bu tür sıkıntıları gidermenin bir yolunu bulduk ve yola çıkıyoruz."



"Bu vesayetçi yapı hepimize çok çektirdi"


Özhaseki, anayasa değişiklik teklifinin ikinci nedeninin istikrar olduğuna işaret ederek, "İstikrarsız ortamlarda yatırım olmuyor. Yaşadığımız coğrafya zor bir coğrafya. Bu coğrafyada ayakta kalmanın tek yolu var, güçlü olmak. Anadolu coğrafyasında eğer siz 'hür bir vaziyette ezanlarımız beş vakit okunsun, bayrağımız devamlı dalgalansın, bizler de dimdik duralım, düşmana karşı asla taviz vermeden yaşayalım, bağımsızlığımızı sonuna kadar sürdürelim' diyorsanız güçlü olmak zorundasınız. Güçlü olmazsanız bu coğrafyada yaşatmazlar. Avrupa'nın ortasında bir Hollanda, Brüksel değiliz biz. Etrafımızın halini görüyorsunuz, içerideki düşmanların çeşitlerini görüyorsunuz. Böyle bir coğrafyada yaşamanın tek bir yolu var güçlü olmak. O neye bağlı? İstikrara bağlı. Üç aylık, beş aylık, sekiz aylık hükümetlerle istikrar sürdürülebilir mi? Emin olun sürdürülemez." ifadelerini kullandı.



Üçüncü nedenin ise vesayet rejimi olduğuna dikkati çeken Özhaseki, "Bu vesayetçi yapı hepimize çok çektirdi. Baktılar iş olmuyor ihtilal ortamı hazırlamış, faili meçhuller işlenmiş. Bütün ihtilallerin arka tarafına bakın karanlıklarla doludur. İşte bu vesayetçi yapının son bulacağı inşallah bir yapıya doğru gidiyoruz. Vatanını seven, yükselmesini isteyen, Allah için güçlü olmasını isteyen herkesin oyunu kullanmaya gitmesini ve bu konuda adeta bir seferlik ilan etmesini istirham ediyoruz" dedi.


#Mehmet Özhaseki
#Kayseri
7 yıl önce