|

Özkes'in istifası hakkında çarpıcı iddia

Dün partisinden istifa ettiğini açıklayan Özkes'in, bu kararını "PM'den istifa etmesinin istenmesi" üzerine aldığı öne sürüldü. Hakkı Süha Okay'ı PM'de üst sıralara taşımak isteyen yönetimin bu teklifini kabul etmeyen Özkes​ istifa etti.​ ​Bu arada Özkes'in istifası ile 56. sırada yedek üye olan eski MYK üyesi ve Parti Sözcüsü Hakkı Süha Okay'ın PM'ye girebileceği belirtiliyor.

Yeni Şafak
15:24 - 22/07/2015 Wednesday
Güncelleme: 15:46 - 22/07/2015 Wednesday
Diğer

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, partisinden istifa etti. Özkes, kararının gerekçesini ise ihtiyaç duyması halinde daha sonra açıklayacağını söyledi. Özkes'in, bu kararını "PM'den istifa etmesinin istenmesi" üzerine aldığı öne sürüldü. Hakkı Süha Okay'ı PM'de üst sıralara taşımak isteyen yönetimin, Özkes'in PM'den istifasını istediği iddia edildi. CHP'nin en son 18. Olağanüstü Kurultayı'nda Parti Meclisi'ne en yüksek oyu alarak giren Özkes

bu teklifi kabul etmedi ve istifa etti. Özkes'in istifası ile Okay PM'ye girebilirÖzkes, geçen yıl eylül ayında gerçekleştirilen 18. Olağanüstü Kurultay'da en yüksek oyu olarak Parti Meclisi'ne (PM) seçilmişti. Özkes, geçen yıl eylül ayında gerçekleştirilen 18. Olağanüstü Kurultay'da 665 ile en yüksek oyu olarak PM'ye seçilmişti. Bu arada Özkes'in istifası ile 56. sırada yedek üye olan eski MYK üyesi ve Parti Sözcüsü Hakkı Süha Okay'ın PM'ye girebileceği belirtiliyor. Okay, kurultayda 302 oy almıştı. Okay'ın daha önce Şafak Pavey'in Meclis Başkanvekili adaylığı ile PM'ye girmesi beklenirken, kadın kotası nedeniyle 299 oy alan Yaşar Seyman PM'ye girmişti.



Grup Başkanvekilleri görüşüyor


Özkes'in istifasını değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise Özkes'in seçim sürecinde İstanbul'da parti örgütüyle yaşadığı bir takım sorunları öne sürerek bu kararı aldığını ifade etti. Özkes'in duygusal davrandığını ve CHP için önemli bir isim olduğunu vurgulayan Bingöl, Grup Başkanvekillerinin kararından vazgeçirmek için kendisiyle görüşmelerini sürdürdüğünü kaydetti.



CHP'den açıklama


CHP İletişim Koordinatörlüğü, İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in Parti Meclisi'nden (PM) istifasının istendiği yönündeki haberlerin gerçek dışı olduğunu açıkladı.





#İhsan Özkes
#istifa
#CHP
#Hakkı Süha Okay
9 years ago