|

Paralel medyanın “kreş” ajitasyonu

Paralel Yapı medya organları, Zonguldak'ta Paralel Yapı'ya ait tüm kurumları yapılan baskınları algı yönetmeye çalışarak çarpıtmaya çalıştı. Örgütün tüm kurumlarına haraç toplamak, örgüte destek ve illegal faaliyetlerde bulunmak suçlamalarıyla operasyon düzenlendi. Paralel medya Operasyonun içeriğinden bahsetmeyerek haberi kreşe baskın şekilde vererek gerçekleri saklamaya çalıştı.

Yeni Şafak
12:32 - 8/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 12:49 - 8/08/2015 Cumartesi
Diğer

Paralel Yapı'ya yönelik Zonguldak İl Merkezi ile Ereğli ve Çaycuma ilçelerinde bulunan dershane ve okullara polis tarafından baskın yapıldı.



Kurumların terör örgütüne mali kaynak teşkil ettiği gerekçesiyle yapılan baskında bilgisayarlar ve bazı evraklara el konuldu. Ancak Paralel Yapı'ya ait yayın organları baskını çarpıtarak 'kreşe polis baskını" şeklinde yayımladı.



PARALEL YAPI AJİTASYONU


Sabah'ın haberinre göre, baskınlar Paralel Yapı'nın yayın organları tarafından ajite edilerek "Kreşe polis baskını" şeklinde yayınlar yapıldı. Sosyal medyada da bu yönde kampanyalara başlatıldı. Yayınlarda özellikle kreş ve okullarda çocukların aramalardan olumsuz etkilendiği vurgusu yapıldı.



Aramalar sonucu gözaltı uygulaması yapılmadığı belirtilirken savcılığın incelemesini tamamlamasının ardından işlem başlatılabileceği öğrenildi.





"KREŞTE TEK ÇOCUK YOKTU, KARŞI ALGI OPERASYONU YAPILIYOR"


Zonguldak'ta Paralel Yapı'ya ait kurumlara yönelik yapılan seri baskınlar, paralel yayın organları tarafından "kreşe baskın yapılıp çocuklar korkutuldu" şeklinde çarpıtılırken operasyonların başındaki Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak, "O kreşteki tek çocuk yoktu. Ele geçirilen deliller kamuoyu ile paylaşıldığında paniğin sebebi daha iyi anlaşılacak" dedi.



Zonguldak'ta Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma çerçevesinde paralel yapının tüm kurumlarına yapılan baskınlar, Paralel medya tarafından çarpıtılarak kamuoyuna lanse edildi.


Paralel yapının yayın organları haberi kreşe baskın şekilde vererek gerçekleri saklamaya çalıştı. Operasyonlar çerçevesinde Zonguldak İl Merkezi ile Ereğli ve Çaycuma ilçelerinde bulunan dershane, kreş ve okullarda polis tarafından savcılık talimatı ve alınan mahkeme kararı ile arama yapıldı.



Kurumların FETÖ örgütüne mali kaynak teşkil ettiği gerekçesiyle yapılan baskında bilgisayarlar ve bazı evraklara el konuldu. Ancak Paralel Yapı'ya ait yayın organları baskını çarpıtarak 'kreşe polis baskını" şeklinde yayımladı. Yayınlarda özellikle kreş ve okullarda çocukların aramalardan olumsuz etkilendiği vurgusu yapıldı.



Operasyonun başındaki Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak paralel yayın organlarının gerçekleri çarpıttıklarını belirterek"Yaylan haberler yapılıyor. Karşı bir algı operasyonu ile karşı karşıyayız." dedi.



Osman Ak'ın yakın çevresine operasyon ve paralel basının kreşte yapılan arama üzerinden giriştiği algı operasyonu ile ilgili şunları söylediği öğrenildi: Kreşte, dershanede ve okulda çeşitli usulsüzlükler tespit edildiği için savcılığın talebi ve mahkemenin kararı ile arama yapıldı. Çocukların korktukları, panikledikleri, kötü etkilendikleri haberlerinin tamamı yalan. Arama işlemi sırasında ne kreşte ne de okullarda tek çocuk yoktu. Görevliler hariç kim varsa dışarıya çıkarıldı zaten. Algı yaratmaya yönelik karşı bir operasyon ile karşı karşıyayız. Ele geçirdiğimiz deliller bu arkadaşları panikletmiş anlaşılan… Şuanda soruşturmanın gizliliği sebebiyle ele geçirilenleri kamuoyu ile paylaşamıyoruz. Paylaştığımızda bu arkadaşların neden panikledikleri daha iyi anlaşılacak. Biz bu yapının benzer algı operasyonlarını daha önce çok kere şahit olduk, yine bir benzeri ile karşı karşıyayız. Biz işimizi yapıyoruz.



#paralel yapı kreş
#cemaat kreş
#zonguldak kreş
9 yıl önce