|

Perakendecilerin gözdesi İstanbul

İstanbul, perakendecilerin en çok tercih ettiği kentler sıralamasında 11'inci sırada yeralıyor. Türkiye'nin Orta Doğu ve Kafkaslar'a coğrafi yakınlığı ise tercihte etkili oluyor

Ekonomi Servisi
00:00 - 25/12/2012 Salı
Güncelleme: 22:25 - 24/12/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Perakendecilerin gözdesi İstanbul
Perakendecilerin gözdesi İstanbul

Jones Lang LaSalle EMEA Bölgesi Sermaye ve Piyasaları Araştırma Bölümü Başkanı Robert Stassen: "Perakendecilerin en çok tercih ettiği kentler sıralamasında İstanbul 11. sırayı elde ederken, en çok yatırım Rusya'da yapılıyor. Onu ikinci sırada Türkiye izliyor" dedi Stassen 'Gayrimenkul Edinimi ve Yeni Kira Hukuku' konulu seminerinde yaptığı konuşmasında Avrupa'nın 2008'teki çöküşten sonra istikrarlı bir çizgide ilerlediğini belirterek, Türkiye'nin son 10 yıldır gösterdiği istikrarlı ekonomik gelişim sayesinde İstanbul'un uluslararası perakendecilerin en çok tercih ettiği kentler sıralamasında 11'inci sırada yer aldığını ifade etti.

PAZARDA ÖNEMLİ OYUNCU

Strassen: "Türkiye 332 alışveriş merkezi, 8,3 milyon metrekarelik toplam kiralanabilir alanıyla Avrupa'nın yedinci büyük organize parakende pazarı. İstanbul ise, 2.6 milyon metrakarelik kiralanabilir alanıyla ve 13.3 milyonluk tüketici potansiyeli ile büyük bir pazar ve Orta Doğu ve Kafkas pazarlarına girmesi için mükemmel bir lokasyon olmasıyla da parekendecileri cezbediyor" dedi. Stassen'in araştırmasına göre, en fazla tercih edilen şehir, Londra olurken, onu Paris, Moskova, Milano ve Madrid takip ediyor. İtalya ise, Avrupa'nın en büyük lüks mal ihracatçısı olarak pera-kendeciler en çok tercih edilen ülkelerinden biri olmaya devam ediyor.


11 yıl önce