|

PKK'lıdan Karayılan'a: Sıkıysa siz gelin çarpışın

Güvenlik kaynakları, bölücü terör örgütünün elebaşılarından Karayılan'ın basında çıkan 20 sayfalık açıklamalarını, örgütün ne denli "köşeye sıkıştığının" açık göstergesi olarak yorumluyor. Öte yandan örgütün sözde eyalet liderlerinin, telsiz konuşmalarında Karayılan'a, "Sıkıysa siz gelin çarpışın. İran'da keyif yaparak emir vermekle bu işler yürümez" diyecek kadar ileri gittiği de tespit edildi.

Yeni Şafak
17:51 - 2/10/2015 الجمعة
Güncelleme: 18:12 - 2/10/2015 الجمعة
AA

Bölücü terör örgütünün elebaşılarından Murat Karayılan'ın basında çıkan 20 sayfalık açıklamaları, örgütün ne denli "köşeye sıkıştığının" açık göstergesi olarak yorumlanıyor.



Bölgedeki güvenlik kaynaklarından elde edilen değerlendirmelere göre, bölücü terör örgütü "çözülme" süreci yaşıyor.



TSK'nın özellikle son günlerde Beytüşşebap'ta yaptığı operasyonlar sonrasında örgütün sözde yöneticilerinin telsiz konuşmaları ise "ilginç ve itiraf" niteliğinde diyaloglara sahne oluyor.



Bölücü terör örgütünün elebaşılarından Murat Karayılan'ın uzun yıllar en yakınında yer alan bir ismin geçen hafta güvenlik kuvvetlerine teslim olması ve Karayılan'ın basında çıkan 20 sayfalık açıklamaları, örgütün ne denli "köşeye sıkıştığının" açık göstergesi olarak yorumlanıyor.



"Kanlı tarihlerinde" bölücü terör örgütünün başındaki hiçbir sözde liderin bu denli kapsamlı bir açıklamaya gitmemesi, örgütün yaşadığı vahametin açıkça ortaya çıkması olarak da değerlendiriliyor.



Karayılan'ın konuşmasındaki çelişkilere bile bakılsa örgütün ne durumda olduğunun açıkça görülebileceği ifade ediliyor.



Bu arada güvenlik kuvvetleri, örgütün sözde eyalet liderlerinin, telsiz konuşmalarında Karayılan'a, "Sıkıysa siz gelin çarpışın. İran'da keyif yaparak emir vermekle bu işler yürümez" diyecek kadar ileri gittiğini de tespit etti.



#karayılan
#murat karayılan
#pkk
#pkk köşeye sıkıştı
٪d سنوات قبل