|

Polise hain tuzak

Bingöl Genç'te PKK’lı teröristler, bomba yüklü traktörü polisin zırhlı aracının geçişi sırasında patlattı. Hain saldırıda 2 polis şehit oldu, 5’i polis 19 kişi yaralandı. Teröristlerin, patlamadan önce kaymakam konutuna roketatar ile saldırıp konuta girmek istedikleri, burada çıkan çatışmadan sonra bomba yüklü traktörü patlattıkları ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:55 - 23/10/2016 Pazar
Yeni Şafak

Bingöl'ün Genç ilçesinde, PKK'lı teröristler zırhlı polis aracının geçişi sırasında bomba yüklü traktörü uzaktan kumandayla infilak ettirdi. İlçede büyük bir paniğe neden olan patlamada, Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı polis memuru Hakan Akdere olay yerinde şehit oldu, 6'sı polis 20 kişi de yaralandı. Patlamada, çevredeki birçok ev ve işyerinde de hasar meydana geldi. Patlamanın ardından bölgeye güvenlik güçleriyle çok sayıda ambulans sevk edildi. Genç Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, buradaki ilk müdahalelerinin ardından Bingöl'e sevk edildi. Yaralı polislerden sağlık durumu ağır olan Diyarbakır nüfusuna kayıtlı polis Murat Yıldırım da dün sabah tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak şehit oldu. 5'i polis 19 yaralının tedavileri ise sürüyor.



TAKVİYE GELİRKEN PATLATTILAR


PKK'lı teröristlerin bomba yüklü aracın patlatılmasından önce de yine Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Genç Kültür Merkezi'nin arkasındaki Kaymakam Abdullah Köklü'nün konutuna roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulundukları, kapının önüne kadar gelen 2 PKK'lının polislerin ateş açması sonucu kaçtıkları belirtildi. Kaçan PKK'lılardan birinin yaralı olduğu kaydedildi. Kaymakamlık Konutu'na yapılan saldırıdan kısa bir süre sonra, PKK'lıların bu kez 50 metre uzaklıkta bulunan Cumhuriyet Caddesi üzerinde park halinde olan bomba yüklü bir traktörü, takviye için gelen polislerin içinde bulunduğu zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirdikleri belirlendi.







BÜYÜK HASARA NEDEN OLDU


Patlamanın etkisiyle caddenin iki yanında bulunan Genç Mesleki ve Anadolu Lisesi ve İnönü Ortaokulu'nda büyük hasar meydana geldi. Patlama noktasının hemen karşısında bulunan Genç Kültür Merkezi'nin ön cephesi ise yıkıldı. İlçedeki birçok ev ve işyerinde hasar oluştu. İlçede güvenlik önlemleri arttırılırken, kırsalda da operasyon başlatıldı. İlçe Cumhuriyet Savcılığı da yaptığı soruşturma kapsamında sabah saatlerinde operasyon emri verdi. İlçede yapılan operasyonda, aralarında HDP Bingöl il eş başkanları Mahmut Bozan, Zerin Berdibek, DBP il eş başkanları Zeynep Yurtsever, Feyzullah Şeyhanlıoğlu ve HDP ile DBP Parti Meclisi üyelerinin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Bingöl Emniyet Müdürlüğündeki sorguları sürüyor.



  1. Şehitler için tören
  2. Saldırıda şehit olan polis memurları Hakan Akdere ve Murat Yıldırım için Bingöl Havalimanında uğurlama töreni düzenlendi. Törenin ardından şehit polis evli bir çocuk babası Hakan Akdere'nin cenazesi Kahramanmaraş'a, eşi 3 aylık hamile olan şehit polis Murat Yıldırım'ın cenazesi ise Diyarbakır'ın Ergani İlçesine gönderildi. Yıldırım'ın Ergani'deki baba evi acı haberin duyulmasından sonra Türk bayraklarıyla donatıldı. Yıldırım'ın şehadet haberini alan yakınları baba evine akın etti. Şehit Akderen'nin de Kahramanmaraş'taki baba evine ateş düştü. Şehidin babası Hüseyin Akdere'nin görev yaptığı Dedeler Camisi ile evine Türk bayrakları asılıp taziye çadırı kuruldu.

Video: Bingöl’de patlamanın şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı Video: Bingöl'de çatışma: 2 polis yaralı


#Bingöl
#Genç
#PKK
#Zırhlı araca saldırı
8 yıl önce