|

Prens Faisal, Çankaya Köşkü'nde

00:00 - 13/03/2012 Salı
Güncelleme: 19:34 - 13/03/2012 Salı
Yeni Şafak
Prens Faisal, Çankaya Köşkü'nde
Prens Faisal, Çankaya Köşkü'nde

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suudi Arabistan Kızılayı Başkanı Prens Faisal Bin Abdullah Bin Abdulaziz ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Türk Kızılayı Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın da hazır bulunduğu kabulde, gerek tabii felaketler, gerek insan eliyle oluşan iç çatışma ve istikrarsızlıkların doğurduğu krizlerin arttığı bir ortamda İslam dünyasının önde gelen iki Kızılayı'nın mutabakat zaptı imzalayacak olmalarından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.


Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın Van depreminin yaralarının sarılması için gönderdiği 50 milyon dolarlık yardım için Türk halkı adına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca Kasım ayında Türkiye'de toplanması öngörülen BM Hopefor girişimi toplantısına, ilgili Suudi Arabistan makamlarını davet etti. Türkiye'yi ziyaret etmekten ve Cumhurbaşkanı Gül tarafından kabul edilmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Suudi Arabistan Kızılayı Başkanı Prens Faysal da, Türk Kızılayı ile iş birliğine büyük önem verdiklerini kaydetti.




12 yıl önce