|

P​KK'nın sözde 'güvenli evleri' deşifre oldu

Van'da terör örgütü PKK adına sözde "güvenli evler" kurarak burada örgütsel faaliyet yürütüp, örgütün dağ kadrosuna eleman temin ettikleri gerekçesiyle yargılanan 5 sanıktan 4'üne 10 ile 12 yıl arasında değişen hapis cezası verildi, bir sanık beraat etti.

Yeni Şafak
12:57 - 28/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:54 - 28/01/2016 Perşembe
AA

Van'da 3 yıl önce bazı mahallelerde "güvenli evler" adı altında örgütsel faaliyetlerin yürütüldüğü mekanlar oluşturup, terör örgütünün dağ kadrosuna eleman kazandırdıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 5 sanığın yargılanmasına 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.



Dosyadaki incelemesini tamamlayan mahkeme heyeti, atılı suça ilişkin mevcut delil durumu, ortam dinleme kayıtları, telefon görüşmeleri ve elde edilen belgeleri değerlendirerek 4 sanığı "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 ile 12 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırdı. Bir sanık ise beraat etti.



Kararda, sanıkların, kent merkezlerinde "güvenli evler" oluşturarak örgütsel toplantılar düzenledikleri, terör örgütünün dağ kadrosunda bulunan teröristlerle irtibat kurdukları ve eleman kazandırdıklarının, ortam dinleme ve görüşme kayıtlarında ortaya çıktığı vurgulandı.



Kırsal alanda bulunan örgüt mensuplarının aileleriyle terör örgütüne yakın gördükleri kişilerin ikametlerini kullandıkları belirtilen kararda, "barış anaları" adı altında faaliyet gösteren bazı kadınların da bu kapsamda konutlarını örgüt mensuplarına kullandırdığı vurgulandı.



"Örgütsel yapı dışında değerlendirilmeyecektir"


Kararda şu ifadeler kullanıldı:



"Terör örgütlerine yeni eleman temin etme, barındırma, gönderme veya ulaşımını sağlama gibi faaliyetlere ilişkin organizasyonlar, örgütsel yapı dışında değerlendirilemeyecektir. Bu nedenlerle örgütün şehir komitelerinde görev alan kişilere hukuk politikası olarak caydırıcı bir ceza verilmesi gerekecektir. Suçun işleniş biçimi, amaç ve saiki, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı göz önüne alınarak sanıkların alt sınırdan uzaklaşılmak suretiyle cezalandırılmasına karar vermek gerekmiştir."






#pkk
#terörist
#dağ kadrosu
#güvenli evler
8 yıl önce