|

Ramazan vücudun detoksudur

Ramazan’da sağlıklı beslenmenin vücudun dengesini koruması açısından önemli olduğunu söyleyen Türkiye Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Esra Kurt Mutlu, “Ramazan’ı kilo kaybı değil de vücudun arınması ve detoksu gibi düşünmek lazım” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:50 - 31/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Esra Kurt Mutlu
Türkiye Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Esra Kurt Mutlu

Türkiye Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Esra Kurt Mutlu, sağlıklı bir Ramazan için beslenme ipuçlarını verdi. "Ramazan’da doğru tercihlerle vücudun arınması sağlanabilir" diyen Mutlu şunları kaydetti: “Ramazan’ı kilo kaybı değil de, vücudun arınması ve detoksu gibi düşünmek lazım. Bu açıdan bizim için en önemlisi Ramazan’da kilomuzu korumak.”

SAHURDA MEYVELİ YOĞURT YİYİN

Sahurda özellikle tam buğday, çavdar ve kepek ekmeği tüketmek gerektiğini söyleyen Mutlu, “Bağırsak hareketlerimiz için sahurda mutlaka bir tane meyve yemeliyiz. Bunların hepsini yemek zor oluyorsa, yoğurdumuzun içerisine bir meyve karıştırabiliriz. Çok ciddi kabızlık problemi varsa, yoğurdumuza yulaf-meyve karıştırıp tüketebiliriz” diyor.

ÇOK SU İÇMEK
BÖBREKLERİ YORAR

“Ne kadar çok yersek o kadar acıkmayız, ne kadar çok su içersek o kadar susamayız” şeklinde bir algıya dikkat çeken Mutlu, “Halbuki çok fazla su içerseniz, sahurda uyuyup sabaha kadarki süreçte daha çok tuvalete gidersiniz. Bu defa daha çok uykunuz bölünür daha yorgun uyanırsınız. Bu yüzden iftarı açtıktan sonra sahura kadar 2 buçuk litre suyu tüketmemiz gerekiyor. Onun dışında sahurda çok fazla su içmek böbrekleri yormaktan başka bir şeye yaramaz. İlaç kullanımı mutlaka doktora danışılarak ve onun verdiği yönlendirmeyle yapılmalı” dedi.

HER AKŞAM YARIM SAAT YÜRÜYÜN

Mutlu, iftar sonrası için şu öneriyi verdi: “İftardan hemen sonra yapılacak yarım saatlik yürüyüş kişinin hem kendisini daha iyi hissetmesini sağlar hem de yediklerini sindirmesine yardımcı olur”

#Ramazan
#Sağlık
7 yıl önce