|

Ramazan''a coşku dolu karşılama

Gaziosmanpaşa Belediyesi''nin organize ettiği Ramazan etkinlikleri yine Gaziosmanpaşalılara dolu dolu bir Ramazan yaşatacak. Pekçok ünlü isim Gaziosmanpaşalılarla buluşacak.

.
00:00 - 9/07/2013 Salı
Güncelleme: 23:01 - 8/07/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Ramazan''a coşku dolu karşılama
Ramazan''a coşku dolu karşılama

Her yıl Ramazan ayında yaptığı etkinliklerle Gaziosmanpaşalı vatandaşların büyük takdirini ve beğenisini kazanan Gaziosmanpaşa Belediyesi bu Ramazan''da da çok konuşulacak etkinlikler düzenliyor.

RENKLİ EĞLENCELER

11 ayın sultanı Ramazan ayını, dünyaca ünlü ney ve bağlama virtüözü Ömer Faruk Tekbilek''le karşılayan Gaziosmanpaşa Belediyesi''nin organize ettiği etkinliklerle, ünlü tiyatrocu ve sunucu Kenan Işık ile Bedirhan Gökçe''nin şiirleri, Nihat Hatipoğlu''nun doyumsuz sohbeti, ünlü yaşam koçu Ender Saraç''ın diyet tavsiyeleri, kum sanatı gösterileri ve çocuk sinemalarıyla Gaziosmanpaşa''da Ramazan geceleri renkli eğlencelere sahne olacak.

RAMAZAN HAYIRLAR GETİRSİN

Gaziosmanpaşa Belediyesi''nin bahçesinde binlerce Gaziosmanpaşalıyı iftar sofralarında ağırlayacak olan Başkan Dr. Erhan Erol, ''Milletimize ve Tüm Gaziosmanpaşa''mıza güzellik, birlik beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Ramazan ayı diliyorum''' diyerek huzur, dayanışma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı af ve bereket mevsimi Ramazan ayının ülkemiz ve tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini diledi

GÖNÜL SOFRALARI KURULACAK

lk kez Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından başlatılan ve tüm Türkiye''de yaygınlaştırılan sokak iftarları, bu yıl da 16 mahallede düzenlenecek. Onbinlerce Gaziosmanpaşalıyı ''Gönül Sofraları''nda buluşturacak iftarların öncesinde ve sonrasında tasavvuf musikisi, sema gösterileri, gönüllere hitap edecek sohbet programları ve teravih sonrası etkinlikler yer alıyor.

16 mahallede sokak iftarları

''Gönül Sofraları''nın ilki, Bağlarbaşı Mahallesi, Adsız Nefer Caddesi''nde gerçekleştirilecek. Daha sonra Gönül Sofraları sırasıyla Kazım Karabekir, Şemsipaşa, Karlıtepe, Barbaros Hayrettin Paşa, Fevzi Çakmak, Karadeniz, Sarıgöl, Hürriyet, Karayolları, Pazariçi, Yeni Mahalle, Yenidoğan, Mevlana, Yıldıztabya ve Merkez Mahalleleriyle devam edecek. Her yemeğe yaklaşık 4 bin kişinin katılacağı iftarlar öncesinde tasavvuf müziği dinlenecek.

Cami ve türbe gezileri

Ramazan ayı süresince ''Gönül Sofraları''nın kurulduğu mahallelerdeki bir caminin önünden iftar sonrası Hırka-i Şerif, Sultanahmet, Süleymaniye ve Fatih Camilerine teravih namazı için araçlar kaldırılacak. Ramazan ayı boyunca Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri Edirne''nin tarihi eserleri ve camilerine geziler düzenlenecek. Ramazan ayı süresince her Salı ve Perşembe günleri de iftar sonrası teravih namazı için cami ve türbe gezileri düzenlenecek.

Boğaz''da iftar keyfi

''Gönül Sofraları'', bu yıl İstanbul Boğazı''nın serin sularında da kurulacak. Bu keyfi yaşamak isteyen Gaziosmanpaşalılar, belediyenin resmi internet sitesi www.gaziosmanpasa.bel.tr üzerinden veya 444 0 467 numaralı çağrı merkezini arayarak rezervasyon yaptırabilecekler.

Sorun, söyleyelim

Gaziosmanpaşalılar İslamiyet ve Ramazan ayıyla ilgili her türlü sorularına ''Sorun, söyleyelim'' programında cevap bulacaklar. Gaziosmanpaşa Belediye Bahçesi etkinlik alanında her Pazartesi ve Salı günleri teravih sonrası gerçekleşecek olan programda Yusuf Kavaklı''ya soru soranlar arasından iki çift, Kadir Gecesi özel programında yapılacak çekilişle umre hediyesi kazanacak.

Ünlüler Gaziosmanpaşa''da

Ramazan ayı boyunca her gün Gaziosmanpaşa Belediye Bahçesi''nde gerçekleştirilecek olan etkinlikler, ünlü isimleri de Gaziosmanpaşalılarla buluşturacak. Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek olan konser etkinliklerinde, Türk Sanat Müziği''nin dev sanatçısı Ahmet Özhan, sohbet programlarının vazgeçilmez ismi Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, ünlü tiyatrocu ve sunucu Kenan Işık, şiir dünyasının duayenlerinden Bedirhan Gökçe ve ünlü yaşam koçu Ender Saraç, Gaziosmanpaşalılara unutulmaz geceler yaşatacak.

Etkinliklerde yer alacak ünlü isimler ve sahne alacakları tarihler;

- Bedirhan Gökçe – 9 Temmuz Salı

- Yusuf Karagöz – 10 Temmuz Çarşamba

- Kenan Işık – 11 Temmuz Perşembe

- Mustafa Cihat – 12 Temmuz Cuma

- Saleh Sabr – 13 Temmuz Cumartesi

- Doç. Dr. Mustafa Karataş – 14 Temmuz Pazar

- Serdar Tuncer – 17 Temmuz Çarşamba

- Pervane İlahi Nidalar Grubu – 17 ve 27 Temmuz

- Bosna Kevser İlahi Grubu – 19 Temmuz Cuma

- Minik Dualar Çocuk Grubu – 20 Temmuz Cumartesi

- Ahmet Özhan – 21 Temmuz Pazar

- Nihat Hatipoğlu – 23 Temmuz Salı

- Dursun Ali Erzincanlı – 24 Temmuz Çarşamba

- Grup Dergah – 25 Temmuz Perşembe

- Ender Saraç – 26 Temmuz Cuma

- Ömer Döngeloğlu – 27 Temmuz Cumartesi

- Maceracı Murat Yeni – 28 Temmuz Pazar

- Rıfat Çalışkan – 31Temmuz Çarşamba

- Abdurrahman Önül – 1 Ağustos Perşembe

- Piyano Eşliğinde Kum Sanatı Gösterisi

- Güneş Yakartepe ve Veysel Çelikdemir – 2 Ağustos Cuma

- Fatih Akçay – 4 Ağustos Pazar

- Agah – 7 Ağustos Çarşamba

11 yıl önce