|

Raydaki 'yüksek hız' masaya yatırılıyor

Demiryollarında 'yüksek hız' Ankara'da düzenlenecek olan uluslararası seminerde masaya yatırılıyor. TCDD ve UIC'nin yeraldığı seminerde yabancı teknik heyetler de bulunacak

.
00:00 - 3/10/2012 Çarşamba
Güncelleme: 22:48 - 2/10/2012 Salı
Yeni Şafak
Raydaki 'yüksek hız' masaya yatırılıyor
Raydaki 'yüksek hız' masaya yatırılıyor

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile dünya demiryollarının örgütsel çatısını oluşturan Uluslararası Demiryolları Birliği'nin (UIC) ortaklaşa düzenleyeceği Yüksek Hız Semineri bugün Ankara'da gerçekleştirilecek. TCDD'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Rixos Hotel'de yapılacak seminerin açılışını, aynı zamanda Uluslararası Demiryolları Birliği Ortadoğu Bölgesel Kurulu (RAME) Başkanı olan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve UIC Yüksek Hız Direktörü Ignacio Barron birlikte yapacak.

Yurt içi ve yurt dışından seminere katılan uzmanlar, Türkiye'de ve dünyada yüksek hızla ilgili ticari vizyon, yüksek hıza yönelik stratejik ögeler, yüksek hızlı sistemlerde teknolojinin gelişimi, emniyet ve güvenlik gibi konuları tartışacak. 5 Ekim'e kadar sürecek seminerin ikinci gününde, yüksek hız istasyonları ile ilgili stratejik unsurlar, yüksek hız ve çevre, yüksek hızda standartlar-teknoloji transferi, araştırma ve yenilikler, yüksek hız sistemlerinde emniyet ve güvenlik konuları ele alınacak. Seminerin son gününde ise yabancı misafirlerle birlikte yüksek hız inşaat hattına teknik ziyaret gerçekleştirilecek.


12 yıl önce