|

Referandum işareti verdi

Türkiye’nin genlerinde başkanlık sistemi olduğunu söyleyen Erdoğan, Meclis’e çağrıda bulundu: "Ey Parlamento’nun içinde olanlar, niye korkuyorsunuz? Haydi, başkanlık sistemini millete soralım. Millet ‘evet’ diyorsa mesele bitmiştir, ‘hayır’ diyorsa gene bitmiştir."

04:00 - 22/02/2015 Pazar
Güncelleme: 05:59 - 22/02/2015 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Yeni Camii önünde düzenlenen toplu açılış töreninde coşkulu kalabalığa seslendi. Erdoğan, “Bunlar hala cumhurbaşkanının ne anlama geldiğini öğrenememişler. İşte başkanlık sistemine de bundan karşı çıkıyorlar. Bizim tarihimizde, genlerimizde, geleneğimizde başkanlık sistemi, liderlik sistemi var. Mevcut sistemin Türkiye’yi getirdiği yer burasıdır, daha fazla ileri gidemiyoruz. Patinaj yapıyoruz. Aynı güçle, imkanla çok daha hızlı ilerleyebileceğimiz bir yol var. İşte bu yol; yeni anayasadır, başkanlık sistemidir. Bu sistem bizim kadim devlet geleneğimizin gereğidir” diye konuştu.


BAYKAL'A OLAN BU

Erdoğan, ankebut (örümcek) yapı olarak nitelediği paralel yapının ulusal güvenlik meselesi olduğuna dikkat çekti. Baykal’a yapılanı hatırlatan Erdoğan, “Bugün bana olan yarın başkasına olacak. Geçmişte Sayın Baykal’a olan aslında budur. Mühendislik yapıldı. Baykal gönderildi, yerine başkası geldi” diye konuştu.


"Suikastin takipçisi olacağım"


Erdoğan, kendisi ve kızı Sümeyye ile ilgili suikast tehdidleri için “Belgeler güvenlik kuruluşlarında. Gerek şahsım gerek ailem olarak hukuken sonuna kadar takipçisi olacağım” dedi. Erdoğan, “Fuat Avni” kodunu kullanan paralel tetikçi için isim vermeden, “Delikanlıysan çık ortaya. Böyle kod adıyla ortaya çıkma” ifadesini kullandı.  


Yüreğin varsa ortaya çıkarsın

Paralel yapının sosyal medyadaki tetikçisi ‘fuatavni’ye isim vermeden seslenen ve gazetelerde çıkan haberlere değinen Erdoğan, ‘’Yaklaşık bir hafta kadar önce Bursa’da da ailece tehditler aldığımızı söylemiştim. İşte kızımla ilgili, şahsımla ilgili tehditler ortaya çıktı. Aylardır ortaya çıkan bir isim var. Ya, delikanlıysan çık ortaya. Gizli olarak niçin kalkıp da bu şekilde bunu yapıyorsun? Biz bu yola çıktığımızda bir şey söyledik: Kefenimizi giyerek biz bu yola çıktık. Bizi buradan caydıramazlar. Ama sende yürek varsa, sende delikanlılık varsa böyle kod adıyla, mod adıyla ortaya çıkma. Sen terör örgütünün mensubusun, bunu biliyoruz. Onun için de kod adı kullanıyorsun. Çık açık net ortaya. Nereden konuşacaksan oradan konuş” dedi.

#cumhurbaşkanı
#erdoğan
#paralel yapı
#başkanlık sistemi
#referandum
9 yıl önce